Spor "Mutluluk iki bacak arasındadır" deyince...

"Mutluluk iki bacak arasındadır" deyince...

Paylaş
"Mutluluk iki bacak arasındadır" deyince...

Sosyal medyada "Mutluluk iki bacağın arasındadır" sloganıyla yapılan paylaşımlar, Bisiklet Federasyonu'nu zor durumda bıraktı. Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, bu sloganın internet sitelerinden kaldırtılarak hukuki işlemlere başlandığını söyledi

Mizah sitesi Bobiler.org'da paylaşılan bir fotoğraf sosyal medyada gündem oldu. Bisiklet Federasyonu ise hukuki işlemlere başlandığını söyledi. Bisiklet Federasyonu "Mutluluk iki bacağın arasındadır" sloganıyla ilgili hukuki işlemlere başladıklarını belirterek bir açıklama yaptı.

Federasyon Başkanı Emin Müftüoğlu'nun açıklaması şöyle: "Son günlerde sosyal medyada Türkiye Bisiklet Federasyonu'nun adı ve logosu kullanılarak hazırlanan ve "Mutluluk iki bacak arasındadır" ibaresinin yer aldığı bir tasarım, önce bir internet sitesinde yayınlanmış, daha sonra da sosyal medyada paylaşılmıştır. Durum fark edilir fark edilmez, internet sitesi yetkilileri uyarılmış ve sloganın kaldırılması sağlanmıştır. Ancak, sosyal medyada sloganın paylaşımı zaman zaman devam etmektedir. Toplum ahlakı ve spor etiğiyle bağdaşmayan ve yanlış anlamalara sebebiyet veren bu tasarımın Türkiye Bisiklet Federasyonu ile uzaktan yakından alakası olmadığını ve sosyal medyada da bu paylaşımların sona erdirilmesi için her türlü çalışmayı yaptığımızı, bunun yanı sıra toplumda tepkiyle karşılanan sloganı hazırlayanlar ve yayanlar hakkında her türlü hukuki yollara başvurmak ve yürütmek için gerekli girişimleri başlattığımızı kamuoyuna duyuruyoruz.

Hangi amaca hizmet ettiği belli olmayan, Türk spor ve bisiklet camiasını küçük düşürmeye çalışan bu kişilerin hukuk önünde hesap vermesi için Türkiye Bisiklet Federasyonu olarak her türlü çalışma ve girişim yapılacaktır.7'den 70'e her kesimden insanın sevdası olan bisiklet ve bisiklet sporunu rencide edici bu davranışı gerçekleştirenleri kamuoyu önünde kınıyor, saygılar sunuyoruz"

Haberin Devamı