Mut Mut'ta, çiftçilere yönelik panel

Mut'ta, çiftçilere yönelik panel

Paylaş
Mut'ta, çiftçilere yönelik panel

Mut'ta, çiftçilere yönelik panel

Murat SÖZERİ/MUT(Mersin), (DHA) - MERSİN'in Mut ilçesinde çiftçiler ile bir araya gelen Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haydar Şengül, kooperatiflerin tekelleşmenin panzehiri olduğunu söyledi.
İlçede, 'Mut Üreticileri Kooperatifçilik İçin Buluşuyor' isimli panel düzenlendi. Ziraat Odası Toplantı Salonu'ndaki panele; Belediye Başkanı Volkan Şeker, İl Tarım ve Orman Müdürvekili Mevlüt Göksu, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ekrem Bayır, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Selahattin Arslan, STK Temsilcileri ve üreticiler katıldı.
Moderatörlüğünü Mersin Üniversitesi (MEÜ) öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Son'un yaptığı panelin açılışında konuşan Volkan Şeker, "Belediye olarak elimizden gelen her türlü fedekarlığı göstermeye hazırım. Üretimde hiçbir sorunumuz yok. Ürettiğimiz bütün ürünlerde Türkiye'nin en iyisi olduğumuzu, ürünlerimizi tadan herkes biliyor. Sadece bunun daha kullanılabilir, daha gelirli, daha verimli bir hale getirebilmek için bir mücadele gerekiyordu. Bu çalışmanın o mücadelenin de başlangıcı olmasını diliyoruz" dedi.
Kooperatifçiliğin önemini vurgulayan Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Haydar Şengül ise "Şirketlerin temelinde sermaye yatar. Tekelleşmeyi hedefler, kar etmeyecekleri hiçbir alana yatırım yapmazlar. Kooperatifler güçsüz durumda olan üreticilerin güçlerini birleştirmeleriyle oluşan organizasyonlardır. Kooperatifler tekelleşmenin de panzehiridir, çevreye duyarlıdır. Kooperatifler birçok kaynağı da ekonomiye katarlar" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı