Gündem Müze müdürüne 17.5 yıl hapis

Müze müdürüne 17.5 yıl hapis

Paylaş
Müze müdürüne 17.5 yıl hapis

Uşak Arkeoloji Müzesi'ndeki Karun Hazineleri'nin en değerli parçası Kanatlı Denizatı Broşu'nun sahtesiyle değiştiren...

Uşak Arkeoloji Müzesi’nde sergilenen Karun Hazineleri’nin en değerli parçası olan Kanatlı Denizatı Broşu’nun sahtesiyle değiştirildiği iddiasıyla Uşak Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen 17.5 yıl hapis cezası, Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi’nce onanan eski müze müdürü Kazım Akbıyıkoğlu, tutuklanarak yeniden cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

Nitelikli Zimmet, Görevi İhmal ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları’nın Koruma Kanunu’na muhalefet ettiği iddiasıyla, Uşak Ağır Ceza Mahkemesi’nce yargılanıp toplam 17.5 yıl hapse mahkum edilen eski Müze Müdürü Kazım Akbıyıkoğlu, avukatı aracılığı ile Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi’ne temyizde bulundu.

Dosyayı inceleyen Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi, Uşak Ağır Ceza Mahkemesi’nin Kazım Akbıyıkoğlu hakkında verdiği, Karun Hazineleri’nin en değerli parçası olan Kanatlı Denizatı Broşu’nun sahtesiyle değiştirilmesini içeren nitelikli zimmet suçundan 12.5 yıl, tarihi eser kaçakçılığından da beş yıl olmak üzere toplam 17.5 yıl hapis cezasını onadı.

Kararın onanması üzerine savcılık talimatıyla harekete geçen polis, Kazım Akbıyıkoğlu’nu evinden alarak yapılan doktor kontrolünün ardından Uşak E Tipi Kapalı götürdü.

Haberin Devamı

Yargılandığı sırada dört yıl tutuklu kalan Kazım Akbıyıkoğlu’nun, onanan cezadan tutukluluk hali düşüldükten sonra 6.5 yıl cezaevinde kalacağı öğrenildi.

DHA