Muzla yapılan tarifler

Muzla yapılan tatlılar, içecekler enfes bir lezzete sahip oluyor. Tadına doyum olmayan muzu değerlendirmenin en güzel yollarından birisi tatlı veya içeceklerde kullanmak. Muzla yapılan tarifler...

19 Ekim 2021, Salı 18:24 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News
MUZ KREMALI VE KAHVELİ KEK TARİFİ

MUZ KREMALI VE KAHVELİ KEK TARİFİ

Muz kremalı ve kahveli kek malzemeler

  • 1 paket kek un (Hazır kek karışımı)
  • 1 paket muzlu puding (Hazır puding)
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ekşi krema
  • 3 adet yumurta
  • 3 adet muz (Ezilmiş)
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı Türk kahvesi
  • 1/2 su bardağı ceviz (Kıyılmış)

MUZ KREMALI VE KAHVELİ KEK YAPILIŞI

Kek unu, toz pudingi, sütü, ezilmiş muzu, ekşi kremayı ve yumurtaları derin bir karıştırma kabına alarak bir mikser ile birkaç dakika çırpın. Hamurun yarısını yağladığınız kek kalıbına dökün. Küçük bir kapta toz şeker, ceviz, kahve ve tarçını karıştırın. Şeker karışımının yarısını kek hamurunun üzerine serpin. Kalan kek hamurunu ekleyin ve kalan şekerli karışımı üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Fırından alın ve oda sıcaklığında soğuduktan sonra dilimleyerek servis edin. 

PEYNİR DOLGULU MUZLU KEK TARİFİ

PEYNİR DOLGULU MUZLU KEK TARİFİ

Peynir dolgulu muzlu kek malzemeler

  • 1 su bardağı muz (Olgun ve ezilmiş)
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1/2 su bardağı yulaf unu
  • 1 su bardağı Hindistan cevizi şekeri ya da toz şeker
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı zencefil
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay kaşığı vanilya özü
  • 1 su bardağı kabak (İnce rendelenmiş)

Peynir dolgusu için

  • 250 gram taze peynir veya tuzsuz krem peynir (Oda sıcaklığında)
  • 1/4 su bardağı bal (Veya toz şeker)
  • 1 adet yumurta
  • 1/4 su bardağı un

Üzeri için

  • 1 adet muz

PEYNİR DOLGULU MUZLU KEK YAPILIŞI

Kremalı peynir dolgusu için; krem peynir, şeker, yumurta ve unu pürüzsüz olana kadar çırpın. Kek hamuru hazır olana kadar bekletin. Bir karıştırma kabına, un, toz şeker, tarçın, zencefil, karbonat, kabartma tozu ve tuzu koyun, tel karıştırıcı ile karıştırıp havalandırın. Başka bir kabın içinde yumurta, ezilmiş muz, sıvı yağ ve vanilya özütünü karıştırın. Kuru malzemelerin içine ekleyerek birlikte karıştırın. Son olarak kabağı ilave ederek birlikte karıştırın. Dikdörtgen bir kek kalıbını tereyağı ile yağlayıp unlayın. Kalıbın içine kek hamurunun yarısını eşit şekilde yayın. Üzerine krem peynirli dolgunun tamamını yayın. Kalan hamuru da krem dolgulu karışımın üzerine eşit olarak yaydıktan sonra kalıbı mutfak tezgahına hafifçe vurarak malzemeleri oturtun.

Üzeri için, muzu dikey olarak ortadan ikiye bölün ve kekin üzerine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırının orta rafına koyun. 45-50 dakika pişirdikten sonra kürdan testi yapın. İçinde krem peynir dolgusu olduğu için kekin üst kısmı çökmesin diye fırını kapattıktan sonra fırın kapağının arasına mutfak peçetesi sıkıştırın ve yarı açık şekilde, keki 15-20 dakika içinde bekletin. Kalıptan çıkarmadan önce iyice soğumasını bekleyin. Buzdolabında en az 5-6 saat, tercihen bir gün dinlendirdikten sonra servis edin.


MUZLU CUPCAKE TARİFİ

MUZLU CUPCAKE TARİFİ

Muzlu cupcake malzemeler

  • 1.5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/3 su bardağı eritilmiş tereyağı
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 3 adet olgun muz (ezilmiş)

MUZLU CUPCAKE YAPILIŞI

Öncelikle fırını 180 derece ayarlayın. Un, kabartma tozu, vanilya, karbonat ve tuzu, yani bütün kuru malzemeleri, bir kabın içerisine eleyerek alın. Başka bir kabın içerisine yumurta ve şekeri alarak kaşıkla çırpın. Muzları çatal yardımıyla ezdikten sonra şekerin üzerine ekleyerek karıştırmaya devam edin. Erimiş tereyağını da ekleyerek malzemeleri karıştırın. Ardından kuru malzemeleri, yumurtalı karışıma ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın. Cupcake kalıplarının içerisine yağlı kağıt yerleştirin veya kenarlarını hafifçe yağlayın. Hazırladığınız harcı, kalıpların 2/3'ünü dolduracak şekilde dökün. Harcın en üst kısmına dilimlenmiş muz ekleyebilirsiniz. Önceden ısıtılmış fırında ortalama 20-25 dakika kadar pişirin. 


TARÇINLI MUZLU YULAF TOPLARI TARİFİ

TARÇINLI MUZLU YULAF TOPLARI TARİFİ

Tarçınlı muzlu yulaf topları malzemeler

  • 2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 olgun muz
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • Bir avuç taze fındık

TARÇINLI MUZLU YULAF TOPLARI YAPILIŞI

Yulaf, muz ve fındığı robotta çekin. Sonrasında bir kaba alıp içerisine tarçın ve pekmezi ekleyip karıştırın. Kıvam almaya başladığında yoğurup istediğinizi boyutta toplar haline getirin. Buzdolabında yarım saat bekletin.


ÇİKOLATALI MUZLU RULO PASTA TARİFİ

ÇİKOLATALI MUZLU RULO PASTA TARİFİ

Çikolatalı muzlu rulo pasta malzemeler

Pandispanyası için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik un
  • 3 yemek kaşığı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kreması için:

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • İçi için:
  • 2 adet muz
  • Damla çikolata

ÇİKOLATALI MUZLU RULO PASTA YAPILIŞI

Pandispanyası için; Bir kapta yumurtaları ve toz şekeri köpük kıvamına gelene kadar çırpın. Üzerine ılık suyu ekleyin ve karıştırın. Daha sonra un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu da eleyerek ekleyin. Bu aşamadan sonra bir spatula yardımıyla homojen bir hamur elde edinceye kadar karıştırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine harcı dökün ve tepsiye eşit olarak yayın. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20 dakika kontrollü olarak pişirin. (Bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin.) Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Kreması için: Bir tencereye süt, yumurta sarısı, şekeri koyun ve karıştırmaya başlayın. İçerisine un, nişasta ve vanilyayı da ekleyin. Kıvam alıncaya kadar karıştırarak pişirin. Pişen kremayı ocaktan alıp içerisine tereyağını ekleyin, karıştırın ve soğuması için kenara kaldırın.

Birleştirme: Hazırladığınız pandispanyanın tabanına kremayı sürün. Üzerine muzları dizin ve yağlı kağıt yardımıyla sarın. Buzdolabında dinlendirin. 


MUZLU VE CEVİZLİ YOĞURT TARİFİ

MUZLU VE CEVİZLİ YOĞURT TARİFİ

Muzlu ve cevizli yoğurt malzemeler

  • 4-5 adet bebe bisküvisi
  • 1/2 muz
  • 1 adet ceviz içi
  • 2 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı pekmez

MUZLU VE CEVİZLİ YOĞURT YAPILIŞI

İlk olarak cevizi havanda güzelce ezin. Toz kıvamına getirene kadar bu işlemi uygulayın. Ardından muzu küçük küçük dilimleyin ve cevizlerin içerisine ekleyerek püre kıvamına getirin. Son olarak karışımın içerisine yoğurt ve pekmez ekleyerek tüm malzemeleri karıştırın. Hazırladığınız meyveli yoğurdu bebeğinize servis edin.


MUZLU PANKEK TARİFİ

MUZLU PANKEK TARİFİ

Muzlu pankek malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1 adet olgun muz
  • 1 adet tam ceviz içi
  • 10 adet taze yaban mersini 
  • Bir tutam toz tarçın

MUZLU PANKEK YAPILIŞI

Muzu çatalla ezip, çırptığınız yumurtaya ekleyin. Tavayı önceden ısıtıp küçük yuvarlaklar halinde akıtarak önlü arkalı pişirin. Kırılmış ceviz, yaban mersini ekleyip, üzerine tarçın serpebilirsiniz.


MUZLU PAY TARİFİ

MUZLU PAY TARİFİ

Muzlu pay malzemeler

Hamuru için

  • 600 gram un
  • 400 gram tereyağı
  • 100 gram esmer şeker
  • 2 yumurta

İç harcı için

  • 6 muz
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı esmer şeker
  • 1 limonun suyu ve kabuğu
  • 1 çay kaşığı toz tarçın

MUZLU PAY YAPILIŞI

Hamuru için un ve tereyağını elinizle kum gibi oluncaya kadar ufalayın. Esmer şeker ve yumurtayı ekleyip hamur kıvama gelinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filmle sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin.

İç harcını hazırlamak için muzların kabuklarını soyup iri doğrayın. Tereyağını bir tavaya alarak eritin. Muzlar, esmer şeker, rendelenmiş limon kabuğu, limon suyu ve toz tarçını ilave edin. Muzlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Dinlenen hamurunuzu iki parçaya ayırıp, unlanmış tezgah üzerinde açın. Açtığınız parçalardan birini yağladığınız tart kalıbının tabanına yayın. Muzlu harcı üzerine döküp diğer hamur parçası ile üzerini kapatın. Kenarlarını bıçak yardımıyla keserek fazla hamurları çıkarın. Artan hamuru tekrar yoğurup merdane ile açın ve küçük şekilli bir kurabiye kalıbı ile kesip, pay hamurunun kenarlarına dizin. Hamurun en üstüne bir bıçak yardımıyla çizik atın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 40-45 dakika pişirin.


MUZLU UN KURABİYESİ TARİFİ

MUZLU UN KURABİYESİ TARİFİ

Muzlu un kurabiyesi malzemeler

  • 225 gram tereyağı
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket muzlu puding
  • Tuz

Üzeri için

  • Pudra şekeri

MUZLU UN KURABİYESİ YAPILIŞI

Tereyağı, pudra şekerinin yarısı ve vanilya esansını bir karıştırma kabına alın. Krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Ayrı bir karıştırma kabında un, muzlu puding ve bir tutam kadar tuzu harmanlayıp tereyağlı karışıma ilave edin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. Hamuru streç filmle sarın ve buzdolabında bir saat dinlendirin.

Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle yuvarlayın. Kurabiyelerin yarısına denk gelecek şekilde çatalla bastırıp şekil verin ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 9-10 dakika pişirin. Ilındıktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.


MUHALLEBİLİ MİLFÖY TATLISI TARİFİ

MUHALLEBİLİ MİLFÖY TATLISI TARİFİ

Muhallebili milföy tatlısı malzemeler

  • 10 kare milföy

Muhallebisi için

  • 3 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1.5 çay bardağı toz şeker

Üzeri için

  • Pudra şekeri
  • İnce çekilmiş Antep fıstığı

MUHALLEBİLİ MİLFÖY TATLISI YAPILIŞI

Muhallebi için; süt, un, yumurta sarısı, mısır nişastası ve toz şekeri bir tencereye alın ve sürekli karıştırarak koyu bir kıvam elde edene kadar pişirin. Kaynamaya başladığında ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Milföy hamurlarının her birini dört küçük kare elde edecek şekilde kesin. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. Pişirdiğiniz milföy karelerinin 20 adedinin üzerine bir kaşık yardımıyla hazırladığınız muhallebiden koyun ve üzerini başka bir milföyle kapatın. Tüm milföyleri aynı şekilde hazırlayıp servis tabağına alın. Üzerine pudra şekeri ve ince çekilmiş Antep fıstığı serperek süsleyebilirsiniz.


MUZLU TARTÖLET TARİFİ

MUZLU TARTÖLET TARİFİ

Muzlu tartölet malzemeler

Hamuru için

  • 150 gram un
  • 25 gram mısır unu
  • 40 gram pudra şeker
  • 90 gram tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 2 yumurta sarısı

Kreması için

  • 3 yemek kaşığı un
  • 5 muz
  • Yarım su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 50 gram tozşeker
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi

Üzeri için

  • Muz dilimleri
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Çikolata rulosu

MUZLU TARTÖLET YAPILIŞI

Hamur için gerekli olan malzemeleri mutfak robotunda karıştırın ve yağlanmış tartölet kalıplarına yerleştirin. 180 derecede 15-20 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Kreması için muzları soyup küp doğrayın. Bir kaba alıp yarım bardak su ilave edin. Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak 4 dakika yüksek ateşte pişirip, altını kapatın. Ayrı bir tencerede sütü, unu, rendelenmiş Hindistan cevizini ve şekeri çırpma teli ile çırpın. Kısık ateşte tahta kaşıkla devamlı karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Karışıma pişirdiğiniz muz püresini ekleyerek karıştırın. Tartöletlerin içine muzlu kremayı doldurup üzerini dilimleyip tereyağında balla birlikte çok hafif kızarttığınız muz dilimlerini yerleştirip, çikolata rulosu ile süsleyip servis yapın.


MUZLU SMOOTHİE TARİFİ

MUZLU SMOOTHİE TARİFİ

Muzlu smoothie malzemeler

  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 su bardağı süt
  • 2 orta boy muz
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • Buz parçaları

MUZLU SMOOTHİE YAPILIŞI

Öncelikle 2 adet muzun kabuklarını soyun ve ince ince dilimleyin. El blenderinin içerisine bal, tarçın ve sütü ekleyin. Üzerine dilimlediğiniz muzları da ilave edin ve karıştırmaya başlayın. Smoothie'nin kıvamı koyulaştığında, bardağa dökün. Karışıma koyacağınız buz parçalarını da blenderden geçirin ve servis esnasında karışıma ilave edin.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER 'Bugün ne pişirsem' diyenlere günün menüsü (19 Ekim 2021)