Dünya Myanmar'da cami ateşe verildi

Myanmar'da cami ateşe verildi

Paylaş
Myanmar'da cami ateşe verildi

Myanmar'da Müslümanlara yönelik şiddet olayları devam ediyor. Ülkenin kuzeydoğusunda bir cami, yetimhane ve Müslümanlara ait dükkanlar ateşe verildi

Myanmar'ın kuzeydoğusunda Çin sınırına yakın Lashio'da gece bir grup tarafından bölgenin en büyük camisi ile yetimhane ve dükkanlar ateşe verildi. Yangında ilk belirlemelere göre can kaybı olmadığı ancak yaralılar olduğu belirtildi.

Myanmarlı yetkililer, Budist bir kadının 48 yaşındaki Müslüman bir erkek tarafından yakılmaya çalışıldığını, cami saldırısına bunun neden olduğunu iddia etti. Myanmar hükümeti tarafından yapılan açıklamada, olayların yaşandığı bölgede durumun kontrol altında olduğu belirtilerek, halka sakin olmaları çağrısı yapıldı. Myanmar Devlet Başkanlığı Sözcüsü Ye Htut ise, Facebook hesabında yaptığı açıklamada, dini yapıya zarar verilerek halk arasında yeni bir ayaklanma çıkarılmak istendiğini söyledi.

Geçen yıldan bu yana ülkede Müslümanlar ve Budistler arasındaki olayların ilk defa Myanmar'ın başka bir bölgesine sıçradığı belirtildi. Geçtiğimiz yıl Arakan bölgesinde Müslümanların hedef alındığı şiddet olaylarında 200'den fazla kişi hayatını kaybetmiş, binlerce kişi ise evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

İKİ ÇOCUK SINIRLAMASINA ELEŞTİRİ

Haberin Devamı


Myanmarlı muhalif lider Aung San Suu Çii ise, Arakan'da (Rakhine) Müslümanlara getirilen 2 çocuk sınırlaması konusunda endişeli olduğunu söyledi. Nobel ödüllü Çii bu uygulamanın etnik temizliğin bir parçası olduğunu belirtti. Muhalif lider Çii, ülkenin batısındaki Arakan eyaletinde Rohingyalı Müslüman ailelere getirilen 2 çocuk sınırlaması kararının, Myanmar'ı dünyada bir dini gruba kısıtlama getiren tek ülke haline getireceğini de ifade etti.

ntvmsnbc