Türkiye (Son Dakika) Naci Görür'den Marmara Depremi için açıklama

Naci Görür'den Marmara Depremi için açıklama

Paylaş
Naci Görür'den Marmara Depremi için açıklama

Marmara Denizi Şarköy açıklarında meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki deprem için Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür açıklamada bulundu.

Marmara Denizi’nde Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi açıklarında saat 00:57’de yerin 9.91 kilometre derinliğinde ve 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Haberin Devamı

Bilim Akademisi Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, depremin beklenen 'Marmara Depremi'ni tetikler mi? sorusuna cevap verdi. Görür, "Arkadaşlar haritadan görüldüğü gibi, Marmara’da olan depremler ana fay üzerinde değil. Muhtemelen Tekirdağ Havzasını güneyden sınıralayan eğim atımlı faylarla ilgili olabilir. Deprem beklenen kolda önemli bir stres değişimine neden olacağını da sanmıyorum" açıklamasını yaptı.

AFAD'dan depreme ilişkin yapılan açıklamada "Marmara Denizi'nde Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi açıklarında saat 00.57'de 4,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Gelişmeleri takip ediyoruz. Geçmiş olsun Tekirdağ. Şarköy ilçesi açıklarında meydana gelen 4,1 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" ifadeleri kullanıldı. Tekirdağ açıklarında meydana gelen ve İstanbul'da hissedilen depremle ilgili İstanbul Valiliği'nden açıklama geldi. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Tekirdağ’ın Şarköy ilçesi açıklarında AFAD Başkanlık‘tan alınan bilgiye göre 00.57'de 4,1 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. İstanbul'da da hissedilen depremle ilgili şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk bildirilmemiştir" denildi.

Haberin Devamı