Spor Nadal ve Murray yarı finalde

Nadal ve Murray yarı finalde

Paylaş
Nadal ve Murray yarı finalde

Roland Garros Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde, 1 numaralı seribaşı Nadal ve 7 numaralı seribaşı Murray, rakiplerini mağlup ederek yarı finale yükseldi

Sezonun ikinci "grand slam" tenis turnuvası Fransa Açık’ta (Roland Garros) tek erkeklerde, 1 numaralı seribaşı Rafael Nadal, 5 numaralı seribaşı David Ferrer’i 3-1, 7 numaralı seribaşı Andy Murray ise 23 numaralı seribaşı Gael Monfils’i 3-2 yenerek yarı finale çıktı.

Erkeklerdeki çeyrek final maçında, burada 8 kez zafer yaşayan dünya 1 numarası İspanyol Rafael Nadal ile geçen yıl finalde mağlup ettiği vatandaşı ve 5 numaralı seribaşı David Ferrer karşılaştı.
Ferrer, iki tenisçinin de iyi bir oyun sergilediği ilk seti, 6-4 alarak maçta durumu 1-0’a getirdi.

Nadal, yine başabaş geçen ikinci seti, bir servis kırmalık avantajla 6-4 kazandı ve skora denge (1-1) getirdi.

Üçüncü sete, iki kez servis kırarak 3-0 önde başlayan Nadal, bu noktadan sonra psikolojik üstünlüğü ele geçirdi. 3. seti 6-0, 4. seti ise 6-1 alan dünya 1 numarası, son 14 oyunun 13’ünde rakibine üstünlük kurduğu maçı böylece 3-1 kazandı ve kariyerinde 9. kez Fransa Açık yarı finaline yükseldi.

Murray, Monfils’i 5 sette geçti

Tek erkeklerdeki diğer çeyrek final maçı, 2011 yarı finalisti 7 numaralı seribaşı Büyük Britanyalı Andy Murray ile "grand slam"lerdeki en iyi derecesi yarı finale 2008’de burada ulaşan ev sahibi ülkeden 23 numaralı seribaşı Gael Monfils’i karşı karşıya getirdi.

Murray, ilk iki seti 6-4 ve 6-1 alarak yarı final yolunda büyük bir adım attı ancak Monfils, Fransız seyircisinin de desteğiyle 3. seti 6-4, 4. seti de 6-1 gibi rahat bir skorla kazanarak iyi bir geri dönüşe imza attı.

Britanyalı tenisçi, rüzgarı tamamen arkasına almış Monfils’e karşı final setini 24 dakika gibi çok kısa bir sürede 6-0, karşılaşmayı da 3-2 alarak, kariyerinde ikinci kez Roland Garros’ta yarı finale çıktı.
Murray, yarı finalde son 4 yılın şampiyonu Nadal ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

AA