Spor Nadal'ı yendi tarihe geçti

Nadal'ı yendi tarihe geçti

Paylaş
Nadal'ı yendi tarihe geçti

Sırp tenisçi Novak Djokovic, ABD Açık Tenis Turnuvası'nın final maçında İspanyol Rafael Nadal'ı 3-1 yenerek şampiyon oldu. Djokoviç böylece 'bir sezonda 3 grand slam turnuvası kazananlar' listesine girdi

Sezonun 4. ve son grand slam turnuvası olan ABD Açık Tenis Turnuvası'nın erkekler finalinde İspanyol Rafael Nadal'ı yenen Sırbistanlı Novak Djokoviç, şampiyonluğu kazandı.

New York'un dev Flusing Meadows belediye parkındaki kortlarda düzenlenen turnuvanın finalinde Sırp dünya şampiyonu 24 yaşındaki Djokoviç, 25 yaşındaki grand slam raketi İspanyol şampiyonunu 4 saat 10 dakika süren maçın sonunda 6-2, 6-4, 6-7, 6-1'lik setlerle yendi. 84 dakikalık üçüncü set Djokoviç'i çok terletti ve seti Nadal'a verdi. Tüm setler nefes kesti.

2011'de diğer iki grand slam Avustralya Açık ve Wimbledon'ı kazanan Djokoviç, ABD Açık'ta da zafere erişince bir sezonda 4 grand slam turnuvasından 3'ünü kazanan 6. oyuncu oldu.

Tarihte bir sezonda 3 grand slam turnuvası kazananlara katılan Djokoviç, Rafael Nadal, İsviçreli Roger Federer, Avustralyalı Rod Laver, Amerikalı Jimmy Connors ve İsveçli Mats Wilander'le rekoru paylaştı.

Wimbledon'dan önceki grand slam olan Fransa Açık 2011 Roland Garros'un şampiyonu Rafael Nadal'dı.

Haberin Devamı

AA