Ekonomi Nakdi ücret desteği uzatıldı mı? Ücretsiz izin parası ne zaman bitiyor?

Nakdi ücret desteği uzatıldı mı? Ücretsiz izin parası ne zaman bitiyor?

Paylaş
Nakdi ücret desteği uzatıldı mı? Ücretsiz izin parası ne zaman bitiyor?

Nakdi ücret desteğinin mayıs ayında sona ermesi beklenirken, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla Haziran ayına ertelenmişti. Belirtilen sürenin bitimine kısa süre kala gözler 21 Haziran günü gerçekleşecek olan kritik Kabine toplantısına çevrildi. Peki, nakdi ücret desteği uzar mı? Ücretsiz izin maaşı ne zaman bitecek? İşte detaylar…

Pandemi döneminde ücretsiz izne ayrılmak zorunda kalan çalışanların faydalanabildiği nakdi ücret desteği, her ay çalışanların hesaplarına yatmaya devam ediyor. Diğer yandan süresi uzatılan nakdi ücret desteğinin belirtilen süresi de sona ermek üzere. Ücretsiz izin maaşı alan pek çok vatandaş ise son günlerde Nakdi ücret desteği uzar mı? sorusunun yanıtı hakkında araştırma yapıyor…

Haberin Devamı

ÜCRETSİZ İZİN MAAŞI NE ZAMAN BİTECEK?

Halk arasında ücretsiz izin maaşı olarak da bilinen nakdi ücret desteği yaklaşık bir yıldır, pandemi nedeniyle işverenleri tarafından ücretsiz izne ayrılan vatandaşlara ödeniyor. 17 Mayıs tarihinde sona ereceği açıklanan ücretsiz izin maaşının 30 Haziran tarihine kadar uzatıldığı duyurulmuştu.

NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ UZAR MI?

Koronavirüs ekonomik tedbirleri kapsamında uygulamaya alınan nakdi ücret desteğinin uzayıp uzamayacağına dair bir açıklama bulunmuyor. Ancak 21 Haziran günü gerçekleşecek Kabine toplantısında söz konusu desteğin de ele alınacağı tahmin ediliyor.

Kabine toplantısının ardından Millete Sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, nakdi ücret desteğini uzatılıp uzatılmadığına ilişkin bir açıklama bulunmadı. Ancak konuya ilişkin açıklamaların ileriki günlerde ilgili bakanlıklardan gelmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

2021 NAKDİ ÜCRET DESTEĞİ NE KADAR?

Sene başında asgari ücrete yapılan zamla beraber ücretsiz izne çıkarılan işçiler için ödenen nakdi ücret desteği günlük 39.24 TL'den 47.70 TL'ye yükseldi. Ayın tamamında nakdi ücret desteğinde olan bir işçinin eline geçecek net tutar da 1168 TL'den 1420 TL (brüt 1431 TL) yükseldi.