Yaşam Namazı muhtarlık binasında kılıyorlar

Namazı muhtarlık binasında kılıyorlar

Paylaş
Namazı muhtarlık binasında kılıyorlar

Kütahya'nın 500 nüfuslu Gölköy Köyü'nde, camileri 19 Mayıs 2011'deki Richter ölçeğine göre 5.9'luk depremde ağır hasar gören köylüler, namazlarını muhtarlık binasında kılıyor

Depremde ağır hasar gören 230 metrekarelik camileri kapatılan köylüler, 1.5 yıldan bu yana namazlarını 3 metrekarelik muhtarlık binasının bir odasında kılmak zorunda kalıyor. Köylüler, kalabalık oldukları cuma ve bayram namazlarını kılmak için ise komşu köylere gidiyor.

Haberin Devamı

Gölköy Köyü Muhtarı İsmail Vurmaz, köydeki Merkez Camii’nin de depremin ağır hasara yol açması sonucu can ve mal güvenliği açısından Müftülük tarafından kapatıldığını söyledi.

1.5 yıldan bu yana köylülerin beş vakit namazını muhtarlık binasının üst katındaki bir odada kılmak zorunda kaldığına dikkati çeken Vurmaz, "Cemaat, namazını kılabilmek için 23 basamak merdiven çıkıp, inmek zorunda kalıyor. Namazını cemaatle kılmak isteyen yaşlılar ve engelliler çok büyük zorluk çekiyor. Hatta merdivenleri çıkmak isterken düşenler bile oluyor" dedi.

İsmail Vurmaz, caminin yeniden yapımına destek amacıyla 1.5 yıldan bu yana Ankara’yı mesken tuttuğunu anlattı. Vurmaz, "Gölköylüler olarak camimize yeniden kavuşmak istiyoruz.

Haberin Devamı

'Camimize kavuşmak istiyoruz'

Muhtarlık binasındaki yerin dar olması nedeniyle cemaat bazı günler namazlarını dışarıda, yazın sıcakta, kışın da soğukta kılmak zorunda kalıyor. Gölköy halkı olarak köy konağında namaz kılmak istemiyoruz. Camimize yeniden kavuşmak istiyoruz. Bu hususta yetkililerden ve yardımseverlerden yardım talep ediyoruz" diye konuştu.

Köylüler de ibadetlerini huzur içerisinde yapabilecekleri yeni bir caminin yapılamsını istediklerini kaydetti.

DHA