Ekonomi Namet Gıda Çayırova'da 700 kişiye iş verecek

Namet Gıda Çayırova'da 700 kişiye iş verecek

Paylaş
Namet Gıda Çayırova'da 700 kişiye iş verecek

Namet Gıda, Çayırova'da açacağı ve 700 kişiye istihdam sağlayacağı üretim tesisinde dana, hindi, piliç etinden 100'ü aşkın ürün üretecek

* Kocaeli’nin Çayırova ilçesindeki tesislerinde 2009’da deneme üretimine başlayan Namet Gıda, hindi, dana ve piliç etinden 100’ü aşkın ürün üreten tesisi açmaya hazırlanıyor.

Haberin Devamı

Namet Başkanı Tarık Kayar, 34 bin 600 metrekare kapalı alana kurulu, 700 kişinin istihdam edildiği tesislerin yılda 25 bin ton kemiksiz et işleme, 10 bin ton şarküteri, 3 bin ton donuk köfte ve burger, 5 bin ton ileri işlenmiş ürün üretme kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

* 100 milyon liraya mal olan Namet Çayırova tesislerinde hijyen açısından en ileri tekniklerin uygulandığını vurgulayan Tarık Kayar şöyle devam etti: “Havadaki bakterilere karşı kirli havayı dışarı atıp taze havayı soğutarak filtre ettikten sonra tesise veren elektronik havalandırma sistemimiz var. En ileri teknoloji ile üretim yapan tesisimiz, Türkiye’de yüzde 100 el değmeden dilimleme ve paketleme yapılan ilk ve tek tesis.”

Haberin Devamı