Yaşam Napoli'den İtalyan yemeği geldi!

Napoli'den İtalyan yemeği geldi!

Paylaş
Napoli'den İtalyan yemeği geldi!

İtalyan yemeğinin hasının Napoli doğumlu olduğunu yemeğe düşkün pek çok kişi bilir

Röportaj: Eylem Keskin
eylem.keskin@posta.com.tr

İşte şimdi İstanbul’da Napoli mutfağının en leziz örneklerini tadabileceğiniz bir İtalyan restoranı var: PiPa. Hem sıcacık şık ortamı hem de lezzetli iddialı menüsüyle PiPa bu yılın favori mekanlarından olacak gibi... Pizzanın Pi’si, pasta’nın (makarna) Pa’sıyla birleşiyor ve ortaya PiPa çıkıyor.

Concept Masters tarafından kurulan PiPa aslında bir İtalyan restoranı. Ama orayı sadece böyle tanımlamak yanlış olur. Benzerlerinden açık ara farklı. Ortam şahane. Nişantaşı Süleyman Nazif Sokak’taki PiPa’da öncelikle mutfak karşılıyor sizi. Mutfak da diğer restoranlardan farklı, çünkü açık... Her şey ortada... Aşçı da, garson da, servis elemanı da güleryüzlü. PiPa’da öncelikle kural pozitif olmakmış. Siz pizzanızı yerken bir anda alkış koparsa şaşırmayın sakın.

Bu yere bir tabak ya da bardağın düştüğü anlamına geliyor. Garsonlardan biri yere bir şey düşürdüğünde diğerleri onu alkışlıyor. Sadece çalışanlar da değil üstelik, PiPa misafirleri de duruma çoktan alışmış, onlar da bir alkış tutturuyorlar. Böylece ortam gerilmiyor herkes işine, sohbetine devam ediyor. PiPa’nın modern, şık ve eğlenceli bir tarzı var. Dekorasyon Mahmut Anlar’a ait. Mekanın merkezinde güçlü bir enerji noktası yaratan pek örneği görülmemiş şekilde pizza fırınının önünde konumlandırılan ‘ada bar’ da toplanma noktası olmuş. Burada isterseniz yemek yiyebilir isterseniz içkinizi yudumlayıp sohbete katılabilirsiniz.

Ödüllü şeften tarifler

PiPa’nın menüsü kurucu ortaklarından, aynı zamanda mutfak direktörü Napoli doğumlu, ödüllü şef Enzo Carbone imzası taşıyor. Ödüllü şefin önderliğinde hazırlanan mönüde Türkiye’nin makarna yapımında kullanılan martelli makarna dışında el yapımı makarnalar ve ekmekler, organik sebzeler kullanılıyor. Mekanın başrol oyuncusu el yapımı pizza fırını. Pizzanın gerçek ruhunu taşıyan bir restoran için özel bir yatırım olan fırın, Napolitan fırın yapımcısı Michele Strazzullo tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiş.

Büyük ve zengin porsiyonlarla servis edilen mönü seçenekleri arasındaki başlangıçlarda ızgara yeşil kuşkonmaz, scamorza peyniri ve siyah Norcia trüf mantarı dikkat çekiyor. Domates soslu pizzalar, el yapımı makarnalar, domates sossuz pizzalar ve yine farklı lezzeti ile bir ilk olan ızgara pizzalar PiPa’nın ve el yapımı fırının farkını gösteriyor. Tatlılar arasında ise en çok dikkati nutellalı pizza çekiyor. Şimdiden müdavimleri oluşmuş bile. Öğlen 12.00’den gece 01.00’e kadar açık olan PiPa’da isteyenler için günlük et ve balık spesiyaliteleri de bulunuyor. Mekanın sahipleri Alp Talat Özkan, Hakan Özkan, Serhan Sunguroğlu.

Alp Bey operasyonla, Serhan Bey finansal işlerle Hakan Bey de mekanın nabzını tutmakla sorumlu. PiPa’nın hayalini 20 sene önce Serhan Bey’le birlikte kurduklarını söyleyen Alp Bey “Liseyi yeni bitirdiğimiz dönemde bir girişimimiz de olmuştu ama o sonra olmadı. İyi ki de olmamış. Sadece karın doyurulacak bir yer değil, iyi vakit geçirilecek bir yer amaçladık. PiPa’da yeni jenerasyon, eğlenceli bir İtalyan konsepti yarattık” diyor ve ekliyor: PiPa’yı kurgularken gizemli ve keşfetme duygusunu öne çıkartan bir konseptle yola çıktık. Dolayısıyla mekanın esas kapalı alanını giriş, personel birimleri, tuvaletler gibi yan fonksiyonlarla ayırdık, ilerledikçe PiPa konseptinin ana dekoru olan ve yarı şeffaflıkla sergilenen mutfağın önünde ana salondaki izleyicilerine adeta selam veren, bir başrol oyuncusu olarak yerleştirilen Napoli’den getirtilen pizza fırınıyla da kurguyu tamamladık.”

( 08.01.2012 tarihli Pazar Postası'ndan alınmıştır. )

Haberin Devamı