Dünya Napolyon'un sürgündeyken giydiği çizmeler satıldı

Napolyon'un sürgündeyken giydiği çizmeler satıldı

Paylaş
Napolyon'un sürgündeyken giydiği çizmeler satıldı

Fransa İmparatoru Napolyon Bonapart’ın St. Helena’da sürgündeyken giydiği çizmeler dün Paris’te açık artırmaya çıktı. Napolyon’un ölümünden sonra yapılan heykellerinde ölçü almak için de kullanılan ve 40 numara olan çizmeler beklentiyi aşarak 128 bin dolara (750 bin TL) satıldı. Satın alan kişinin ismi ise açıklanmadı.

Paris'teki Drouot müzayede evi, Fransa İmparatoru Napolyon Bonapart'ın sürgündeyken giydiği çizmeleri açık artırmaya çıkardı. Siyah deri çizmelerin, Napolyon'un 1815'te Waterloo Savaşı'nı kaybettikten sonra yaşamak zorunda kaldığı Güney Atlantik adası olan Saint Helena'daki sürgününde giyildiği söyleniyor. Çizmelerin 88 bin dolara satılması bekleniyordu ancak, sürpriz bir şekilde beklentiyi aşarak 128 bin dolara alıcı buldu. Müzayede evi, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Napolyon'un meşhur botları 128 bin dolara satıldı. İmparator'un hala birçok hayranı var' dedi. Müzayede evinin internet sitesinden yapılan başka bir açıklamada ise, Napolyon'un St. Helena'da giydiği çizmelerin, adada Napolyon'a eşlik eden ve yakın arkadaşı olan General Henri Bertrand tarafından, heykeltıraş Carlo Marochetti'ye Napolyon'un atlı bir heykelini yapmasında örnek alması için ödünç verildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Açık arttırmacı Alexandre Giquello tarafından yapılan açıklamada, 'Napolyon'un botları, günümüz ölçüsünde 40'a karşılık geliyor. Napolyon'un kısa olduğu iddiaları vardı ancak Napolyon 1,68'di ve o zamanlar bu boy kısa sayılmazdı' dedi.

Posta.com.tr