Kumluca Narenciye Camii inşaatı tamamlanacak

Narenciye Camii inşaatı tamamlanacak

Paylaş
Narenciye Camii inşaatı tamamlanacak

Narenciye Camii inşaatı tamamlanacak

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA)- KUMLUCA Kaymakamı Uğur Kolsuz başkanlığında toplanan heyet, yapımı 2015 yılında başlayan ve inşaat halinde bekleyen Narenciye Camii için yapım çalışmalarının yeniden başlatılmasına karar verdi.
Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, siyasi parti ilçe başkanları, STK temsilcileri, iş insanları, Narenciye Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı ve üyeleri katıldı. Toplantıda, 2019 yılı mart ayında yapılan seçimlere kadar caminin yapılmasına belediyenin öncülük ettiğini, belediye başkanı değişince caminin inşaat halinde beklediği, belediyenin cami yaptırma gibi bir zorunluluğu bulunmadığı, bu yüzden Kumlucalı hayırseverler tarafından caminin yapımının tamamlanması gerektiği kanısına varıldı.
Kaymakam Uğur Kolsuz başkanlığında toplanan heyet, yeni bir komite kurulup bu caminin en geç yeni sene Ramazan ayına kadar tamamlanıp hizmete sokulması kararına vardı. Caminin tamamlanması için mecbur kalmayınca ilçe dışından yardım toplanmaması kararlaştırılırken, Kumlucalı hayırseverlerin caminin tamamlanıp hizmete girmesi için gereken desteği vermesi istendi.
Kaymakam Uğur Kolsuz, "Batı Antalya bölgesinin en büyük cami olarak kabul edilen bu caminin neden tamamlanamadığı konusu kamuoyu tarafından tartışılıyor. Bu caminin yapılması için Kumluca Kaymakamlığı olarak biz gereken öncülüğü yapmaya hazırız. Ancak ilçemizdeki hayırseverlerin bir an önce camimizin inşaatının tamamlanıp hizmete açılması için gerekeni yapması gerekiyor" dedi.
Yapılacak çalışma ile önce caminin ibadete açılması sağlanacak. Ardından cami altında bulunan konferans salonu ve diğer bölümlerde zamanla tamamlanarak faaliyete geçirilecek.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı