Gündem Nargile şişesiyle cinayete ömür boyu istemi

Nargile şişesiyle cinayete ömür boyu istemi

Paylaş
Nargile şişesiyle cinayete ömür boyu istemi

İzmir'in Buca ilçesinde, alacak yüzünden çıkan kavgada, bir kişiyi öldürdükleri iddia edilen iki kardeşe, ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı

23 yaşındaki E.B. ile ağabeyi 25 yaşındaki M.E.B., iddiaya göre, aralarında bir süredir alacak anlaşmazlığı bulunan ve daha önce de kavga ettikleri 36 yaşındaki Zahir Zenger’i bir kafede otururken görüp yanına gitti.

İki kardeşten E.B. ile Zenger arasında başlayan tartışma büyüyerek bıçaklı, nargile şişesi ve marpucunun kullanıldığı kavgaya dönüştü. Kardeşinin kavga ettiğini gören M.E.B., eline aldığı nargile şişesi ve sopasıyla, Zenger’in başına vurdu.

E.B. de yanında bulunan bıçakla Zenger’i sol bacağının üç yerinden yaraladı. İki kardeş olay yerinden koşarak kaçmak isterken polis tarafından yakalandı. Hastaneye kaldırılan Zenger kurtarılamadı.

Hırsızlıktan sabıkaları bulunan E.B. ve M.E.B. tutuklandı. Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Oğur, sanıklar E.B. ve M.E.B. hakkında, ’kasten öldürme’ suçundan, ömür boyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı.

Savcı, Zahir Zenger ile şüpheliler E.B. ve M.E.B, arasında daha önceden de tartışma yaşandığını, ancak birbirlerinden şikayetçi olmadıkları için adli mercilere yansımadığını belirtti.

Olay günü tekrar tartışmaya başlayıp, kavgaya tutuştuklarını, M.E.B.’nin Zenger’e nargile marpucu ve şişesi ile E.B’nın da bıçakla vurduğunu belirtti. Hastaneye kaldırılan Zenger’in aldığı darbe ve yaralar sonucu öldüğünü kaydetti.

Sanıkların eylem ve fikir birliği içinde, birlikte hareket ederek kasten öldürme suçunu işledikleri belirterek ömür boyu hapis cezasına çarptırılmalarını istedi.

İki kardeşin Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davasına henüz başlanmadı.

Bahri KARATAŞ/DHA