Bilim - Teknoloji NASA'dan yeni gezegenlerin 'onuruna' 4 yeni poster
Paylaş
NASA'dan yeni gezegenlerin 'onuruna' 4 yeni poster

TRAPPIST-1 cüce yıldızı etrafında Dünya büyüklüğünde 7 Güneş Sistemi dışı gezegen keşfeden NASA, çığır açan keşif için özel posterler hazırladı

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Dünya’dan 39 ışık yılı uzaklıktaki TRAPPIST-1 yıldızı etrafında 7 Güneş Sistemi dışı gezegenin (exoplanet) keşfi anısına, büyüleyici bir ‘uzay turizmi posteri’ yayınladı.

Çığır açması beklenen keşif için özel bir internet sitesi de kurmuş olan NASA, Twitter’dan paylaştığı posterinde, dünya büyüklüğündeki 7 gezegenden biri olan Trappist-1e’yi kullandı. Bir seyahat reklamı gibi tasarlanan posterde, Trappist-1e’nin, Dünya'dan 39 ışık yılı uzaklıktaki yaşanabilir bölgeler arasındaki en iyi tatil yeri olarak seçildiği vurgulandı.



NASA, Dünya için hazırladığı posterinde, “Uzaydaki vahanız. Havanın bedava, nefes almanın kolay olduğu yer” ifadelerini kullandı.



Güneş sisteminin dev gezegeni Jüpiter için, “Jüpiter’in muazzam ‘aurora’larını tecrübe edin” denildi.



Jüpiter’in en büyük dört uydusundan biri olan Europa içinse, “Buzun altındaki yaşamı keşfedin. Tümüyle okyanus manzaralıdır” ifadelerine yer verildi.



Öte yandan, Google da bu özel keşfi Doodle haline getirdi. Hazırlanan Doodle'da, Dünya ve Ay, teleskopla bakarken, keşfedilen 7 gezegeni görüyor. 7 gezegen de Dünya ve Ay’a el sallıyor. Bunun üzerine, Dünya ve Ay şaşkınlık içerisinde birbirlerine bakıyor ve gülerek seviniyor.

Haberin Devamı