Magazin Natalie Portman haklı çıktı: Hollywood'da eşitsizlik var

Natalie Portman haklı çıktı: Hollywood'da eşitsizlik var

Paylaş
Natalie Portman haklı çıktı: Hollywood'da eşitsizlik var

Hollywood'da kadın ve erkek oyuncular arasındaki ücret uçurumu tartışmalarına şimdi de replik eşitsizliği eklendi. Kadın oyuncuların filmlerdeki replik oranının sadece yüzde 22 olduğu ortaya çıktı

Ünlü oyuncu Natalie Portman'ın Hollywood'da cinsiyet temelli ayrımcılığı dile getirmesi üzerine beyazperdede kendilerine daha az diyalog yazılan ve bu nedenle erkek oyunculardan az ücret alan kadın oyuncuların maruz kaldığı eşitsizlikler tekrar gündeme geldi.

3 KAT DAHA FAZLA ÜCRET ALDI


Portman geçen hafta Marie Claire'in İngiltere'de yayınlanan dergisine yaptığı açıklamada "Bağlanmak yok" filminde başrollerini paylaştığı oyuncu Ashton Kutcher'ın kendisinden 3 kat dahha fazla repliği olduğu için 3 kat fazla ücret aldığını açıklamıştı.




2 BİN FİLM ÜZERİNDE ARAŞTIRMA YAPILDI


Polygraph adlı sitenin yayınlandığı bir araştırama da, erkeklerin filmlerde kadınlardan daha fazla repliği olduğunu ortaya koydu.

Yaklaşık 2 bin filmin incelendiği araştırmaya göre, kadın oyuncuların erkeklerden fazla repliğe sahip olduğu film oranı sadece yüzde 22. Erkeklerin kadınlardan daha fazla repliğe sahip olduğu filmlerin oranı ise yüzde 78.


Natalie Portman’dan ücret isyanı: Benden üç kat fazla aldı

Haberin Devamı