Türkiye (Son Dakika) NATO boru hattından akaryakıt çalındı

NATO boru hattından akaryakıt çalındı

Paylaş
NATO boru hattından akaryakıt çalındı

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi’nde NATO’ya ait akaryakıt boru hattından kelepçe yöntemiyle akaryakıt çalındı

Seymen Mahallesi’nde bulunan Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO Pol Tesisleri TF-31 Tank Çiftliği Şefliği sorumluluğunda bulunan Tatarlı Yönü Boru Hattı’ndan, tarlalık alandaki 496 kritik bölge noktasında meydana gelen olayda, kimliği belirsiz kişiler tarafından kelepçe ile delinerek akaryakıt çalındı.

ÇALMAK İÇİN ÖZEL SİSTEM KURULMUŞ


Akaryakıt alınırken hattında basıncın düştüğünü gören görevliler hemen durumu jandarmaya bildirdi. Sevk edilen NATO ve jandarma görevlileri, yaklaşık 2 metrelik çukur açılarak boru hattına kelepçe takıldığını ve buradan akaryakıt çalındığını tespit etti. Olay yerine gelen jandarma ekipleri çukur açıldığı ve içinden özel sistem kurularak akaryakıt çalındığını belirledi.

'BİRKAÇ DEFA DAHA OLDU'


Seymen Mahalle Muhtarı Aydın Dinler, olayın daha önce de aynı bölgede yaşandığını belirterek. Dinler, olayı öğrendiklerinde tarlalık alana gelerek açılan çukuru gördüklerini ifade ederek, şöyle dedi:

"NATO Tank Çiftliği görevlileri jandarmayı arayınca bizim de konudan haberimiz oldu. Buraya ulaştığımızda açılan çukura kapak yapıp bırakıldığını gördük. Büyük ihtimalle mazot çalınmış. Bu olay geçen yıl da birkaç defa cereyan etti. Bu yıl da tarlaların biçilmesiyle yeniden başladı. Bu olaylardan dolayı çok rahatsızız. Hırsızlık haberleriyle gündeme gelmekten bıktık."
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı