Gündem NATO petrolünü böyle çaldılar

NATO petrolünü böyle çaldılar

Paylaş
NATO petrolünü böyle çaldılar

Sultanbeyli'de, 25 metre tünel kazarak NATO'ya ait boru hattını delen 2 kişi, yaklaşık 40 metre boru döşeyerek 70 bin litre jet yakıtı çaldı.

İstanbul Sultanbeyli'de, 25 metre tünel kazarak NATO'ya ait boru hattını delen 2 kişi, yaklaşık 40 metre boru döşeyip 70 bin litre jet yakıtı çaldı. İhbar üzerine harekete geçen polisler, belirledikleri adrese baskın düzeledi. Suçüstü yakalanan İsmail Soysal ve Rıfat Oğuz'un, yakıtı çalmak için 7 bin 500 TL'ye işyeri kiraladıkları belirlendi.

Haberin Devamı

Milli Savunma Bakanlığı Akaryakıt İkmal ve NATO Tesisleri İşletme Başkanlığı yetkilileri, Batı Bölgesi 4'üncü İşletme Müdürlüğü'nün petrol boru hattında kaçak olduğunu tespit ederek polise bildirdi. Polisler, 2 hafta önce savcılıktan aldığı izinle boru hattı bölgesindeki ev ve işyerlerini tek tek incelemeye aldı.

TUVALETTE AKARYAKIT POMPASI

Polis, dün akşam saatlerinde Akşemsettin Mahallesi Petrol Yolu Caddesi Manyas Sokak 2 numaradaki kağıt fabrikasına gelerek içeri girdi. Daha önce boya fabrikası olarak kullanılan tek katlı işyerinde yapılan incelemede tuvalette akaryakıt pompası ve gizli tüneller olduğunu tespit etti. İşyerinde yapılan araştırmada 25 metre civarında tünel kazılmak sureti ile döşenen 45 metre boruyla NATO boru hattından 70 ton akaryakıt çalındığı belirlendi.

Akaryakıt soygununu açığa çıkaran polis, olay sırasında işyeri görünümlü depodaki R.O (45) ile İ.S'yi (26) gözaltına aldı. İşyerindeki bir yakıt tankında bulunan yaklaşık 3 bin litre akaryakıta da el koyan emniyet güçleri, söz konusu hırsızlığın yaklaşık bir haftadır devam ettiğini belirledi.

Haberin Devamı

Ramazan EĞRİ / İstanbul-DHA