Gündem NATO ve Avrupa Birliği'nden Türkiye ve Hollanda'ya çağrı

NATO ve Avrupa Birliği'nden Türkiye ve Hollanda'ya çağrı

Paylaş
NATO ve Avrupa Birliği'nden Türkiye ve Hollanda'ya çağrı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Avrupa Birliği'nden Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik krizle ilgili açıklama geldi

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, "İki ülke derhal tansiyonu düşürmeli" dedi. Stoltenberg açıklamasında, "Çetin tartışmalar, demokrasilerimizin kalbidir ancak bu karşılıklı saygı çerçevesinde olmalı. Tüm müttefiklerimizi karşılıklı saygıya, sakinliğe ve ölçülü davranışlar konusunda cesaretlendirmek istiyorum. Şu anda bizi birleştiren şeylere odaklanmalıyız." ifadelerini kullandı.

BİR ÇAĞRI DA AVRUPA BİRLİĞİ'NDEN GELDİ


AB Komisyonu, Türkiye'yi "durumu daha da kötüye götürme riski doğuran, aşırı açıklamalar ve eylemlerden sakınmaya" çağırdı.

AB Komisyonu'nun açıklamasında, "Türkiye ve bazı AB üyesi ülkeler arasında son günlerde yaşanan tansiyonun ardından, konunun daha fazla tırmandırılmasından kaçınmak ve durumun sakinleşmesi için yollar bulmak gerekmektedir" denildi.

AB Komisyonu, sorunlu konuların ancak açık ve doğrudan iletişim kanalları yoluyla çözülebilebileceğini belirtti.


RUSYA DA ÇAĞRI YAPMIŞTI


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Sözcüsü Peskov, gazetecilere yaptığı açıklamada, "iki ülke arasındaki tansiyonun düşürülmesi için" hem Türkiye hem de Hollanda'yı "itidalli ve yapıcı" olmaya çağırdı.

Peskov, "Herhangi bir arabulucuya ihtiyaç olduğunu düşünmüyoruz... Bu durumdan sadece bu iki ülke çıkabilir" ifadesini kullandı.