Bilim - Teknoloji Naughty Dog, The Last of Us Part II yapımcılarına gelen ölüm tehditlerine yanıt verdi
Paylaş
Naughty Dog, The Last of Us Part II yapımcılarına gelen ölüm tehditlerine yanıt verdi

Naughty Dog, The Last of Us Part II'nin yapımcılarına gelen ölüm tehditlerine yönelik açıklama yayınladı. Şiddet ve taciz dolu yorumları kınadığını belirten şirket, yapımcılara yöneltilen hakaret ve tehditlerin kabul edilebilir bir yanı bulunmadığını da vurguladı. Onur Binay/posta.com.tr

Geçtiğimiz günlerde oyunun yapımcısı Neil Druckmann'ın kendine yönelik nefret söylemleriyle dolu mesajları paylaşmasının ardından bu kez The Last of Us Part 2'nin yapımcı şirketi Naughty Dog'un resmi sosyal medya kanallarından yazılı açıklama geldi.

Haberin Devamı

Paylaşımı resmi Twitter hesabı üzerinden yapan video oyun geliştiricisi, çalışanların güvenliğinin firmanın önceliği olduğunu, eleştirel yorumlara ise her zaman açık olduklarının altını çizdi.

Naughty Dog paylaşımında, “Eleştirel tartışmayı memnuniyetle karşılasak da ekibimize ve oyuncu kadrosuna yönelik her türlü tacizi veya tehdidi kınıyoruz. Onların güvenliği bizim önceliğimizdir, ancak hepimiz bu tür davranışların kökünü kazımak ve yapıcı ve sevecen bir söylem sağlamak için birlikte çalışmalıyız.” şeklinde açıklama yaptı.

The Last of Us Part II, satışa sunulmasıyla birlikte tam 4 milyon kopya satarak ilk haftasında en çok satan PlayStation 4 oyunu olmayı başardı.