Gündem Naylon çadırda yaşıyorlar

Naylon çadırda yaşıyorlar

Paylaş
Naylon çadırda yaşıyorlar

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde eşi tarafından 3 yıl önce terkedilen Münevver Kaygusuz, 12 yaşındaki kızı Mercan'la derme çatma naylon çadırda yaşıyor

Tekkeköy İlçesi Kerimbey Mahallesi'nde oturan Münevver Kaygusuz'u 3 yıl önce eşi Alaattin Kaygusuz terk etti. Kızı Mercan Kaygusuz ile kaldıkları evin kirasını veremediği için evden atılan Münevver Kaygusuz çareyi derme çatma bir çadır yapmakta buldu.

KARTON YAKARAK ISINMAYA ÇALIŞIYORLAR

Naylon ve kartonlarla kapladığı çadırda kızıyla birlikte kalan Kaygusuz, sokakta, çöplükte topladığı kağıtları satarak geçimini sağlamaya çalışıyor. Kaygusuz çadır evinde kurduğu sobada da topladığı ağaç parçaları ve karton yakarak kızıyla ısınırken, kendilerine yardım eli uzatılmasını beklediklerini belirtti.

"GÜNDE 5 LİRA KAZANIYORUM"

Kaygusuz, "Kocam, ortada bir neden yokken bizi terk edip gitti. Nerede olduğunu bilmiyoruz. Ne arıyor, ne soruyor. Kızımla ortada kaldık. Bir gelirimiz olmadığı içinde oturduğumuz evin kirasını ödeyemedik. Sokakta kalınca da böyle bir çadırda yaşamaya başladık. Topladığım kartonları satarak günde 3-5 TL kazanıyorum. Onunla da karnımızı doyuruyoruz" dedi.

İlköğretim okulu öğrencisi olan Mercan Kaygusuz ise, annesine okul zamanı dışında yardımcı olduğunu, tüm olumsuzluklara rağmen eğitimini sürdüreceğini dile getirdi.

Yaprak KOÇER/SAMSUN (DHA)