Gündem Naylon poşete geçit yok

Naylon poşete geçit yok

Paylaş
Naylon poşete geçit yok

İstanbul Büyükçekmece Belediyesi, 2500 vatandaşa bez torba dağıtarak naylon poşet kullanılmaması için kampanya başlattı

Büyükçekmece Belediyesi Temizlik ve Çevre Koruma Kontrol Müdürlüğü ekipleri, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün’ün eşliğinde Mimaroba kapalı pazarında bez torba ve broşür dağıtarak vatandaşı kampanya ile ilgili bilgilendirdi.

Haberin Devamı

Türkiye'de ilk kez siyah naylon poşetin kullanımını 3 yıl önce yasaklayan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, geçtiğimiz ekim ayında yapılan meclis toplantısında, Büyükçekmece Belediyesi sınırları içerisinde naylon poşet kullanımını tamamen yasakladı. Naylon poşet kullanımının çevre kirliliğinin en önemli etkenlerinden biri olduğunu söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, market, mağaza, pazarlarda naylon poşet kullanımını yasakladıklarını söyledi.

DOĞAYA SAYGILI BELEDİYE

Alışveriş ortamlarında kullanılan naylon poşetlerin, doğada dönüşüm süresinin yüz yılları bulduğunu dile getiren Başkan Akgün; ” Dünya genelinde her yıl yaklaşık 500 milyar adet üretilen taşıma amaçlı naylon poşetler, nesli tükenmekte olan canlıların yok olmasına, besin zincirinin kirlenmesine ve katı atık depolama sahalarının verimliliğinin azalmasına neden oluyor. Gelecek nesillerin daha rahat ortamlarda yaşamlarını sürdürebilmelerini sağlamayı kendine hedef edinmiş bir belediye olarak tüm Büyükçekmece halkını duyarlı olmaya davet ediyorum ”dedi.

Haberin Devamı

Kampanya ile ilgili vatandaşları bilgilendiren Başkan Akgün, herkesin doğa ve insan hayatı için büyük zararları olan naylon poşet yerine file, bez torba, kese kağıdı gibi geri dönüşümü kolay ürünleri kullanmaya özen göstermesini istedi.