Dünya Nazi tabelası sipariş edilmiş!

Nazi tabelası sipariş edilmiş!

Paylaş
Nazi tabelası sipariş edilmiş!

Auschwitz Nazi Kampı'nın çalınan 'Arbeit macht frei' yazılı tabelanın, Nazi sempatizanı zengin bir İngiliz işadamı tarafından sipariş edildiği öne sürüldü

Polonya'nan Krakow kentinin 60 kilometre batısındaki Oswiecim kentinde bulunan Auschwitz Nazi kampındaki metal tabela, 18 Aralık 2009 tarihinde çalındı.

İngiliz Sunday Mirror gazetesi, Almanca ‘İş özgürleştirir' yazılı tabelanın çalınması olayı ardında zengin bir İngiliz işadamının olduğunu öne sürdü. Adı açıklanmayan zengin İngiliz'in ının Nazi dönemine ait hatıralara ilgi duyan bir kolleksiyoncu olduğunu yazan gazete, tabelayı İsveçli aşırı sağcı bir grup aracılığıyla elde etmeye çalıştığını bildirdi.

İsveçli yetkililer, hırsızlık olayı ardındaki kişi olduğundan şüphenlenilen İngiliz işadamının, tabela için oldukça yüksek miktarda para ödemeyi kabul ettiğini belirtti.

Polonya polisi, 40 kilo ağırlığında ve 5 metre uzunluğundaki tabelanın, ülkenin kuzeyinde bulunduğu ancak üç parçaya kesilmiş olduğu bildirildi. Polis, 5 şüphelinin gözaltına alındığını ve soruşmanın devam ettiğini açıkladı.

Aynur TATTERSALL/LONDRA (DHA)

Haberin Devamı