Nazilli Nazilli orman ekipleri yangınlara karşı hazırlık yaptı

Nazilli orman ekipleri yangınlara karşı hazırlık yaptı

Paylaş
Nazilli orman ekipleri yangınlara karşı hazırlık yaptı

Nazilli orman ekipleri yangınlara karşı hazırlık yaptı

AYDIN'ın Nazilli ilçesinde orman yangınlarına karşı personele eğitim verildi. Ardından ekipler, teçhizat ve araçlarının kontrollerini yaptı.

Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü, 2019 yılı yaz sezonu için orman yangınlarına karşı önlem amaçlı teknik personeli bilgilendirerek ekipmanların kontrolünü gerçekleştirdi. Kuyucak Orman Deposu'nda gerçekleştirilen eğitime; Muğla Orman Bölge Müdür Vekili Enver Demirci, Orman Bölge Müdür Yardımcısı Osman Öner, Nazilli Orman İşletme Müdürü Türkay Karaçay, Orman Yangınları İle Mücadele Şube Müdürü Mehmet İşçi, Orman Yangınları İle Mücadele Şube Müdürlüğü mühendisleri İsmail Durak, Yalçın Bulut ve Muammer Özen ile orman personeli katıldı. Eğitimlerin ardından Kuyucak Deve Güreşi Alanı'na gidilerek, bu kez ekipmanlar kontrol edildi. Başta koruyucu giyim ve teçhizatlar olmak üzere kullanılan arozözler, ilk müdahale araçları ile tüm ekipmanlar gözden geçirildi. Ekipmanlarda eksikliklerin olup olmadığı kontrol edilerek, bakımları yapıldı.

Muğla Orman Bölge Müdür Vekili Enver Demirci, "Bizim önceliğimiz can güvenliği. İşimizde en ufak bir hatanın telafisi mümkün olmayabilir. Bu yüzden çalışmalarımız sırasında bilhassa can güvenliğine dikkat edilmelidir" dedi.

Nazilli Orman İşletme Müdürü Türkay Karaçay ise "2019 sezonunun en az zararla atlatma temennisi ile en az miktar ve zararla atlatacağımız bir yangın sezonu geçirmemizi diliyorum" diye konuştu.

Bahattin ALBAYRAK / KUYUCAK (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı