Nazilli Nazillilere 40 bin fide dağıtıldı

Nazillilere 40 bin fide dağıtıldı

Paylaş
Nazillilere 40 bin fide dağıtıldı

Nazillilere 40 bin fide dağıtıldı

AYDIN Büyükşehir Belediyesi'nin ata tohumlarından yetiştirdiği 40 bin biber, domates ve patlıcan fidesi, Nazilli'de dağıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi, 2015 yılından bu yana sürdürdüğü 'Yerel Tohumları Koruma' projesi kapsamında, bu yıl ikinci etap fide dağıtımlarına başladı. Nazilli Belediye Meydanı'nda yapılan dağıtımda, 40 bin biber, domates ve patlıcan fidesi vatandaşla buluşturuldu. Nazillili vatandaşlar, dağıtıma ilgi gösterdi.

Dağıtıma katılan Nazilli Belediye Başkanı İYİ Partili Kürşat Engin Özcan, "Yerli tohumu teşvik etmek için 4 yıldan bu yana vatandaşlara, Aydın Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından fide dağıtımları il genelinde sürdürülmekte. Bugün de burada tamamen yerli ve organik olarak üretilen biber, domates ve patlıcan fidelerini, Nazilli halkımıza dağıtmanın sevincini yaşıyoruz. Bu bir farkındalık projesidir. Yerli tohuma destek ve sahip olma projesidir. Bu yerli tohumları AYBA çalışanlarımız, köylere mahallelere gerçekleştirdikleri ziyaretlerde yaşlı teyzelerimizden, ninelerimizden topluyorlar. Bu tohumlarımızı önce Yenipazar'daki çalışma sahamızda deneme sürecinden geçiriyoruz. Bu yetiştirdiğimiz fidelerden ürün aldıktan sonra Bozdoğan'daki seramızda da fide üretimine başlıyoruz. Daha sonra buradaki fidelerimizi bütün ilçelerimize dağıtıyoruz" dedi.

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberin Devamı