Spor NBA'de yeni sezon başlıyor

NBA'de yeni sezon başlıyor

Paylaş
NBA'de yeni sezon başlıyor

NBA 2010-2011 sezonu, TSİ 27 Ekim'de 02.30'da oynanacak Boston Celtics-Miami Heat maçıyla başlıyor

Yeni sezonda ilk gün Portland Trail Blazers-Phoenix Suns ve Los Angeles Lakers - Houston Rockets maçları oynanacak. Ligde bu sezon 5 Türk basketbolcu forma giyecek.

Geçen sezon Toronto Raptors’da mücadele eden Milli Basketbolcu Hidayet Türkoğlu, yeni sezonda Phoenix Suns takımıyla NBA’deki 10. yılında basketbolseverin karşısına çıkacak.

Geçen sene play-off’larda ayağından sakatlanan ve uzun süre sahalardan uzak kalan, NBA’de 8. sezonunu geçirecek Mehmet Okur ise Utah Jazz formasıyla sahalara tekrar geri dönecek.

Doğu Konferansı’nda ise milli basketbolculardan Ömer Aşık, Chicago Bulls formasıyla, Semih Erden ise Boston Celtics formasıyla kariyerlerinin ilk NBA deneyimini yaşayacak.

Ersan İlyasova ise Milwaukee Bucks takımıyla NBA’deki 4. sezonunda basketbolseverlerin karşısına çıkacak. Bu sezon Türk basketbolcuları karşı karşıya getirecek ilk maçta 29 Ekim TSİ 05.30’da Okur’un forma giydiği Utah Jazz ile Türkoğlu’nun takımı Phoenix Suns mücadele edecek.

Bu sezon NBA All-Star maçı 20 Şubat 2011’de Los Angeles’da oynanacak. Normal sezon 13 Nisan 2011’de sona erecek ve 16 Nisan’da play-off’lar başlayacak.

NBA’DE NORMAL SEZON

Doğu ve Batı konferanslarında 15’er takımdan toplam 30 takımın mücadele ettiği NBA’de normal sezonda her takım 82 maç yapıyor.

Toplam 1230 maçın oynandığı normal sezonda takımlar 41 kez evlerinde, 41 kez deplasmanda mücadele ediyor.

NBA’de 15’er takımlı Doğu ve Batı konferansları da 3’er gruba ayrılıyor. 5’er takımın mücadele ettiği bu gruplar, Doğu’da Atlantik, Merkez ve Güneydoğu, Batı’da Güneybatı, Kuzeybatı ve Pasifik olarak adlandırılıyor.

Her takım kendi grubundaki takımlarla sezonda 4 kez karşılaşıyor ve bu takımlarla toplam 16 maç yapıyor. Kendi konferansında bulunan, ancak kendi grubunda yer almayan takımlarla, toplamda 36 maç olmak üzere önceki sezonlarda belirlenen güç dengesine göre 3 ya da 4 maç yapıyor.

Kendi konferansında bulunmayan takımlarla ise 2 maç yapıyor ve toplamda normal sezonda 82 maça çıkıyor. Normal sezonun sonunda konferanslarında 15 takım arasında ilk 8’e giren takımlar play-offlara yükseliyor. 7 maç üzerinden oynanan Play-offlarda 4 galibiyete ulaşan taraf, bir üst tura yükseliyor.

SON ŞAMPİYON LAKERS

Geçen sezon NBA final serisinde finalde Batı şampiyonu Los Angeles Lakers ile Doğu şampiyonu Boston Celtics karşılaşmış, seride son düğümü yedinci maç çözmüştü.

Kazanan takımın şampiyon olacağı karşılaşmada iki takım kozlarını Los Angeles Lakers’in ünlü salonu Staples Center’da paylaşmış, son dakikalara kadar büyük bir çekişmeyle geçen mücadeleyi 83-79’luk skorla kazanan Lakers şampiyon olmuştu.

RAKAMLARLA NBA

En çok şampiyon olan takımlar: Boston Celtics: 17 kez Los Angeles Lakers: 16 kez
En çok şampiyonluk sevinci yaşayan oyuncu: Bill Russell (Boston Celtics) 11 kez Sam Jones (Boston Celtics)
Normal sezondaki takım rekorları: En çok galibiyet: Chicago Bulls (1995-96) 72 kez
En çok mağlubiyet: Philadelphia 76ers (1972-73) 73 kez
En çok sayı atılan maç: Detroit Pistons: 186 - Denver Nuggets: 184.

Haberin Devamı