Spor Ne de olsa Barcelona

Ne de olsa Barcelona

Paylaş
Ne de olsa Barcelona

La Liga'da haftaya Real Madrid'in 5 puan önünde lider giren Barcelona, Athletico Bilbao'yu ağırladığı maçı 2-1 kazandı ve puan farkını koruyarak zirvede yer aldı

Ligde geçen hafta Sporting Gijon ile berabere kalan ve hafta arasındaki Şampiyonlar Ligi maçında Arsenal’e yenilen Barcelona, Bilbao karşısında David Villa’nın 4. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti.

Erken bulduğu golün ardından maça hükmeden ve oyunun kontrolünü elinde tutan Barcelona, buna rağmen kendisini rahatlatacak ikinci golü bulamadı.

Maça oldukça iyi hazırlandığı gözlenen ve organize oynayan Bask ekibi, Sergio Busquets’in 49. dakikada Fernando Llorente’yi düşürmesiyle penaltı kazandı.

HAFTANIN SONUÇLARI VE PUAN DURUMU

Penaltı vuruşunu gole çeviren Andoni Iraola 1-1 beraberliği sağladı. Bu dakikadan sonra her iki ekip de gole çok yaklaştı.

Viktor Valdes’in dizinden sakatlanmasının ardından oyuna giren Jose Manuel Pinto, Llorente’nin kaleye gönderdiği topu parmaklarının ucuyla çıkartırken, rakip takımın kalecisi Gorka Iraizoz da aynı şekilde Villa’nın skoru değiştirmesine izin vermedi.

Skordaki dengeyi bozan isim, Katalan ekibin Arjantinli yıldızı Lionel Messi oldu ve bu oyuncu 78. dakikada attığı golle maçın sonucunu belirledi.

GOL KRALLIĞINDA MESSİ ÖNE GEÇTİ

25 gol: Lionel Messi (Barcelona)
24 gol: Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
16 gol: David Villa (Barcelona)
13 gol: Fernando Llorente (Athletic Bilbao)
12 gol: Pedro (Barcelona) Giuseppe Rossi (Villarreal).

Haberin Devamı