Astroloji Ne demek retro?

Ne demek retro?

Paylaş
Ne demek retro?

Astrolojide gezegenlerin yerleşimine göre tahminlerde bulunurken göz önünde bulundurmamız gereken birçok göstergenin içinde önemli yer tutan bir tanesi de gezegenlerin geri harekette oluşu, bir diğer ifadesiyle ‘Retro’ olma durumudur. // DİLARA EFEOĞLU ASTRO-İLİŞKİLER

Yeni bir haftadan herkese merhaba, astrolojide gezegenlerin yerleşimine göre tahminlerde bulunurken göz önünde bulundurmamız gereken birçok göstergenin içinde önemli yer tutan bir tanesi de gezegenlerin geri harekette oluşu, bir diğer ifadesiyle ‘Retro’ olma durumudur. Kadim astrolojik kaynaklardan gelen bilgi, geri harekette olan gezegenlerin astrolojik harita okumada ne kadar ciddiye alınacak bir gösterge olduğunu açıkça ortaya koyar. Modern, günümüz astroloji yaklaşımlarında daha fazla psikolojik etkileri ile ön plana çıksa da bu değerli bilgi neyse ki harita okumalarında kullanılmaya devam etmekte.

Haberin Devamı

Aslında gezegenin geri gidiyor tanımlaması bizim yerden (dünyadan) bakışla gözlemimize dayanan bir algılamadır. Gerçekte gökyüzünde hiçbir gezegen geri hareket etmez. Her gezegen mütemadiyen hareket halindedir ve hareketi her an için yörüngesi boyunca devam eder. Peki, neden ya da nasıl oluyor da gezegenleri biz geri hareket ediyor gibi görüyoruz diyecek olursanız bu da aslında bir nevi göz aldanması olarak açıklanabilecek bir durum. Bir benzetme ile anlatmak istersek, tıpkı bir otobüste veya arabada biz hareket halindeyken yakınımızdaki başka bir otobüs veya araba bizim hızımızdan daha yavaş gittiği zaman geriye doğru gidiyor gibi gördüğümüzü hatırlayabiliriz. İşte aynen bu örnekten de çıkarabileceğimiz gibi gezegenlerin yörüngeleri üzerinde ekliptik boyunca hızlarında var olan değişimler, yeryüzünden bakışla ileri ve geri hareket ediyor görünümü vermelerine sebep olur.

Haberin Devamı

Gökyüzünde Güneş ve Ay haricinde tüm gezegenler belli sürelerde retro hareket yaparlar. Birçoğumuz en sık olarak Merkür retrosunu duymuş olmalıyız. Her gezegenin retro süresi ve ne kadar zamanda tekrarladığı farklılık gösterir ve retro zamanları belli bir periyotta mütemadiyen devam eder.

Gezegenlerin geri hareketleri ne ifade eder diye kısaca da olsa bilgi sahibi olduğumuzda, retro süreçlerini doğru değerlendirme imkânı da yakalayabiliriz.

Merkür Retrosu

Merkür bir yıl içerisinde 3 ya da 4 kez retro yapar ve her bir retro süreci ortalama olarak 20-24 günlük bir süreyi kapsar. Akılsal, zihinsel, iletişimsel olan her şeyi kapsayan bu gezegenin geri hareket ettiği dönemlerde her türlü yazılı, sözlü anlaşmalar, kontratlar, iletişimsel bağlantılar, haberleşmeler, yayınlar, eğitim hayatı, teknolojik aletler ve cihazlar, ticaret hayatı en çok etki alacak alanları oluşturur. Merkür’ün retro sürecini dikkate almak adına, bu konularda tedbirli, dikkatli ve kontrollü olmak yeterlidir.

Venüs Retrosu

Venüs ortalama olarak bir buçuk yılda bir kez retro yapar ve her bir retro süreci ortalama 40-42 günlük bir süreyi kaplar. Gerilemekte olan Venüs, karşılıklı kurulan bağlar, ilişkiler, ilişkilere yönelik bakış açısı ve sergilenen davranışlar, tutumlar, tavırlar üzerinde değişim getiren etkilere sebep olur. İlişkileri yeniden gözden geçirme ihtiyacı, duyguları dışa vurmaktan kaçınma, yeni kurulabilecek ilişkilere karşı fazla ihtiyatlı davranma, sosyal hayat içerisinden uzaklaşma, içe çekilme etkileri doğurabilir.

Haberin Devamı

Mars Retrosu

Mars iki ila iki buçuk yılda bir retro yapar ve her bir retro süreci ortalama 80 günlük bir süreyi kapsar. Mars’ın dışa dönük bir yapı içeren aktif enerjisi bu gezegenin retro hareketinin etkili olduğu süre içerisinde dışa dönük olan yapısını kaybeder ve daha fazla içselleştirilmiş, bilinçaltı duyguların denetimine girmiş olan bir yapıya bürünür. Kendini, isteklerini, arzularını açıkça ifade etmek güçleşir. İçe kapanıklık, pasif agresiflik, öfke, korku ve tereddüt içinde olma, sürekli bir savunma hali geliştirme, yanlış zamanlama ve yanlış kararlar gibi durumlara yol açıcı olur.

Jüpiter Retrosu

Haberin Devamı

Jüpiter yılda bir kez retro yapar ve her bir retro süreci ortalama 120 günlük bir süreyi kapsar. Jüpiter retro süreci idealleştirilmiş fikirlerin, inanç ve amaçların baskın bir şekilde yüzeye çıkışını getirebilir. Etrafında gelişen olaylara kapalılık, tutuculuk ve fanatiksel eğilimler görülebilir. Ahlak ve yargı anlayışının sorgulandığı, yeniden değerlendirildiği dönem dışsal, maddesel gelişimlerden çok içsel farkındalık ve manevi gelişmeye eğilim getirir.

Satürn Retrosu

Satürn yılda bir kez retro yapar ve her bir retro süresi ortalama 150 günlük bir süreyi kapsar. Satürn temel anlamda sorumluluklar, görevler, sınırlandıran gerçeklikler olarak karşımıza çıkar. Buradan da anlaşılacağı gibi Satürn, disipline eden, kurallar koyan ve sınırları belirleyen, düzen sağlayan enerjiler taşır. Retro dönemleri yeni başlangıçlar ve yeni yapılanmalar içinde olmanın zamanını değil bunun yerine, en faydalı şekliyle, üstlenilmemiş sorumlulukların üstlenildiği, yerine getirilmemiş ödevlerin yerine getirildiği bir süreç olarak düşünülebilir.

Haberin Devamı

Uranüs Retrosu

Uranüs yılda bir kez retro yapar ve her bir retro süresi ortalama 150 günlük bir süreyi kapsar. Jenerasyon gezegeni olan Uranüs bütünün bir parçası olduğu ilkesiyle çalıştığından kolektifi etkisine alacak etkiler ve olaylar yaratır. Düşüncelerimizde bizi dar kalıplarımızı aşmaya zorlayan, bakış açımızda daha geniş, daha objektif ve daha bütünsele yönelik olmamızı gerektirecek olaylar ile bilincimize uyanış ve farkındalık sağlamayı amaçlar.

Neptün Retrosu

Neptün yılda bir kez retro yapar ve her bir retro süresi ortalama 150 günlük bir süreyi kapsar. Yaratıcılığın artmasına olanak veren Neptün retrosu, ilham ve sezgi gücünün artışını simgeler. Rüyalar, duru görüler, vizyon ve sezgilerde artış yaşanabilir. Hayal dünyası içinde kalan, reel dünyanın gerektirdiği sorumluluk ve görevlerden uzaklaşma, kaçma arzusu, amaç duygusunu yitirmek, hedeflerde çözülmeler Neptün retrosu döneminin dikkat edilmesi gereken yönlerine işaret eder.

Plüton Retrosu

Plüton yılda bir kez retro yapar ve her bir retro süresi ortalama 150 günlük bir süreyi kapsar. Diğer kolektif gezegenler olan Uranüs ve Neptün gibi Plüton da çoğulcu bakış açısıyla, üst bilincin açığa çıkmasını sağlayan koşulları ifade eder. Sosyal ve toplumsal uyumsuzluk, huzursuzluk, aykırı davranışlar, krizler, travmalar, kayıplar, yıkılışlar ile kendini açığa çıkaran dönüşümlere işaret eder.

Hepimize güzel bir hafta dilerim, sevgiyle.