Ekonomi Ne kadar üretirsen o kadar güçlüsün

Ne kadar üretirsen o kadar güçlüsün

Paylaş
Ne kadar üretirsen o kadar güçlüsün

İstanbul Sanayi Odası (İSO) bu yılki Sanayi Kongresi’ni ‘yerlilik’ teması ile dün gerçekleştirdi.

Kongrenin açılışında konuşan İSO Başkanı Erdal Bahçıvan, “Yerlisi varken, neden ithal edelim? Yerli üretimi ve yerli ürün kullanımını desteklemek öncelikli hedeflerimizden biri. Üretime dayalı ekonomiye önem veriyoruz. Çalışmalarımızı Türkiye’nin güçlü bir endüstri ülkesi olması hedefiyle südürüyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

DIŞA BAĞIMLILIK

Kamu ve özel sektör projelerinin alımlarında yerli ürünlerin tercih edilmesinin ve yerli sanayinin desteklenmesinin, birçok sektörde dışa bağımlılığı azaltacağını belirten Bahçıvan, “Bu yaklaşım milli gelir, istihdam, ödemeler dengesi ve Türkiye’nin uluslararası rekabet gücü üzerinde de olumlu etkiler yapacaktır. Ne kadar üretirseniz o kadar güçlüsünüz. Katma değerli ve dünya standartında bir üretim olmalı” dedi.

YAPISAL DÖNÜŞÜM

Dünya pazarlarında rekabet edebilen güçlü bir Türkiye için üretimde yapısal bir dönüşüm ve sıçrama yapılması gerektiğini belirten Erdal Bahçıvan, “Bunu başta siyasi otoritenin desteği olmak üzere tüm paydaşlarımızla yapmalıyız. Ar-Ge kapasitemiz, patent sayımız, bilgi ve enformasyonu etkili kullanabilmemiz ve insanımızın niteliği; üreteceğimiz ürünün kalitesini de belirleyecektir” diye konuştu.

Haberin Devamı