Gündem Ne yaptın doktor!

Ne yaptın doktor!

Paylaş
Ne yaptın doktor!

Vakumla doğduktan sonra felç kalan Yağmur bebeğin ailesi doktordan şikayetçi oldu. Menisküs ameliyatından sonra ayağından olan emekli Öğretmen Yıldız Çelik'in davacı olduğu doktorun da 20 yıl hapsi istendi

Doğum sırasında bebek felç oldu

DOKTOR VAKUMLA ÇEKTİ

Tekirdağ’da inşaat işçisi Yaşar Yıldırım, 5 ay önce 7 aylık hamile olan eşi Güvercin Yıldırım’ı (30) sancılarının başlaması üzerine Tekirdağ Devlet Hastanesi’ne götürdü. 2 çocuk annesi Güvercin Yıldırım’ı muayene eden Jinekolog Dr. Ernur Ferizcan bebek büyük olduğu için rahmin çocuğu taşımadığını söyledi.

2 ay kontrol altında tutulan Güvercin Yıldırım, sancıları artınca doğumhaneye alındı. Dr. Ernur Ferizcan doğumda vakum kullanarak bebeği anne karnından çekmek istedi.

RAPORLA BELİRLENDİ

İddiaya göre vakum kullanılırken 3 kilo doğan ve ‘Yağmur’ adı verilen kız bebeğin kolundaki sinirleri zedelendi. Yıldırım çifti sağ kolunun tutmadığını fark ettikleri Yağmur’u tekrar aynı doktora götürdü. Doktor, “6 ay bekleyin iyileşir” dedi.

İkna olmayan çift, Yağmur’u İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’ne götürdü. Burada verilen raporda Yağmur’un doğum sırasında kolundaki sinirler zedelendiği için felç kaldığı belirtildi. Çiftin şikayetiyle hakkında adli ve idari soruşturma başlatılan Dr. Ernur Ferizcan ise “Aile boş yere sıkıntı yapıyor. Bebek 6 ayda iyileşir” dedi.

Menisküs ameliyatı oldu, ayağı kesildi

KANAMA DURDURULAMADI

İzmir’de emekli öğretmen Yıldız Çelik (49), sol ayağında oluşan şiddetli ağrılar nedeniyle eşi Asliye Ceza Hakimi Hasan Çelik ile birlikte 15 Ocak’ta Türkan Özilhan Acil Yardım ve Travmatoloji Hastanesi’ne gitti. Burada Ortopedi Uzmanı Dr. M.C.B., Yıldız Çelik’e menisküs teşhisi koydu ve ameliyat edilmesi gerektiğini söyledi.

İddiaya göre Dr. M.C.B.’nin ameliyat sırasında bir damarını yanlışlıkla kestiği Yıldız Çelik, kanın durdurulamaması üzerine Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi.

DOKTOR DA DAVA AÇTI

Burada da Yıldız Çelik’in sol ayağı bileğinden kesildi. Yıldız Çelik, Dr. M.C.B. ile ikinci ameliyatı yapan iki doktordan şikayetçi oldu. Dr. M.C.B., hakkında Ağır Ceza Mahkemesi’nde 20 yıl hapis istemiyle dava açıldı. Diğer iki doktor için soruşturmaya gerek görülmedi.

Çelik Ailesi, üç doktor için de Sağlık Bakanlığı ve Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü hakkında Asliye Hukuk Mahkemesi’nde toplam 271 bin lira maddi-manevi tazminat davası açtı. Dr. M.C.B. de Çelik Ailesi’ne karşı 60 bin TL’lik maddi ve manevi tazminat davası açtı.  Bahri KARATAŞ/DHA

2