Gündem Nefes kesen uyuşturucu operasyonu

Nefes kesen uyuşturucu operasyonu

Paylaş
Nefes kesen uyuşturucu operasyonu

Mersin'de bir depoda yurtdışına çıkarılmak üzere paketlenmiş 234 kilo eroin yakalandı

Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'nün (KOM), Abdullah Çatlı'nın sağ kolu olarak bilinen ünlü uyuşturucu baronu Ersin Zorluer'e ait olduğu belirlenen Erdemli İlçesi'ndeki depoda, Avrupa'ya sevk edilmeye hazır durumda 234 kilo eroin elde etti.

Haberin Devamı

15 gün önce İstanbul Narkotik Şubesi'nin Edirne Kapıkule Sınır Kapısı'nda limon yüklü bir TIR'a gerçekleştirdiği operasyonda 190.5 kilogram eroin ele geçirilmiş, konuyla ilgili soruşturmanın genişletilmesi sonucunda, aralarında İlhan Orhan'ın da bulunduğu 11 şebeke üyesi tutuklanmıştı.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer4132","4132","201012","4132-5.jpg");

AFGANİSTAN'DAN HOLLANDA'YA

Soruşturmayı genişleten polis Hollanda'ya gönderilmek istenen uyuşturucunun yurt dışında yaşayan Ersin Zorluoğlu'na ait olduğunu belirledi. Yapılan araştırmada, Türkiye'deki uyuşturucu baronlarına İran ve Afganistan üzerinden uyuşturucu sağladığı belirlenen İlhan Orhan'ın, firari baron Ersin Zorluer'e ait eroini Türkiye'ye getirttiği yönünde bilgi aldı.

Haberin Devamı

Edirne'deki operasyonda tutuklanan 11 şebeke elemanı arasında bulunan M.Y, Mersin'in Erdemli İlçesi'ne bağlı Kargıpınarı Beldesi'nde uyuşturucu deposunun bulunduğu bilgisini verdi. Depoyu takibe alan polis, özel bir araçla içeriye çok sayıda paket taşındığını belirledi.

Narkotik Büro Amirliği, özel tim destekli ekiplerle iki katlı evin uyuşturucu deposu olarak kullanılan zemin katına operasyon düzenledi. Depoya yapılan baskında naylon poşet ve çuvallara gizlenmiş 639 ayrı paket halinde 234 kilo 766 gram eroin ele geçirildi. Yapılan araştırmada, depoda ele geçirilen eroinin, Abdullah Çatlı'nın sağ kolu olarak bilinen ünlü uyuşturucu baronu Ersin Zorluer'e ait olduğunu belirledi.

POLİS PEŞİNİ BIRAKMIYOR

Şebekenin tam olarak belirlenebilmesi için 1 Aralık'ta yapılan operasyon ile ilgili bilgi sızdırmayan polis, bugün yüklü miktardaki uyuşturucu ile ilgili açıklama yaptı ve bazı kişilerin gözaltında olduğu belirtildi. Ayrıca geçen yıl mayıs ayında İstanbul Mahmutbey'de düzenlenen operasyonda Ersin Zorluer'in ait olduğu belirlenen 231 kilo eroin yüklü bir TIR'da ele geçirilmişti. Narkotik polisi, Zorluer'in yurtdışından Türkiye'ye getirdiği 2 milyon doları tespit ederek kara para kapsamında el koydurmuştu.