Futbol Nefesleri kesen Galatasaray - Fenerbahçe derbisi sona erdi
Paylaş
Nefesleri kesen Galatasaray - Fenerbahçe derbisi sona erdi

Spor Toto Süper Lig'in 11. haftası dev bir maça ev sahipliği yaptı. İki ezeli rakip Galatasaray ile Fenerbahçe Türk Telekom Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Mücadelede Sarı Kırmızılılar, 2-0 öne geçtiği mücadelede üstünlüğünü koruyamadı. Fenerbahçe skoru 2-2'ye getirdi. 90 dakika dengenin bozulması için yetmeyince dev derbi beraberlikle sona erdi. Maçın bitiş düdüğünün ardında saha karıştı ve yapılan VAR incelemesinde Jailson, Soldado ve Ndiaye kırmızı, Belhanda ise sarı kart cezasına çarptırıldı

Spor Toto Süper Lig'in 11'inci haftasında oynanan derbi müsabakasında Galatasaray ile Fenerbahçe 2-2 berabere kaldı. Ev sahibi ekibin gollerini 31'inci dakikada Ryan Donk ve 50'nci dakikada Martin Linnes kaydederken, deplasman ekibinin gollerini 66'ncı dakikada penaltıdan Mathieu Valbuena ve 72'nci dakikada Jailson attı.

Haberin Devamı

SAHA KARIŞTI

4 gole sahne olan müthiş derbide bitiş düdüğünün çalmasıyla birlikte saha karıştı. Galatasaray'da Ndiaye kırmızı kart Belhanda sarı kart cezasına, Fenerbahçe'de ise Jailson ve Soldado kırmızı kart cezasına çarptırıldı

MAÇ ÖZETİ

Galatasaray 2 - 2 Fenerbahçe

84.DK: Fenerbahçe Elif'le gole çok yaklaştı. Yay civarında topla buluşan Elif'in vuruşunu Muslera çıkardı

72.DK: GOL! Fenerbahçe Jailson'la golü buluyor! Korner çizgisine yakın noktadan kullanılan taç sonrası Mathieu Valbuena ceza sahası içinde sol çaprazdan şut açısı bulamayınca topu ceza sahası yayında bulunan Jailson'a veriyor. Jailson sağ ayağının içiyle topu sağ köşeden topu ağlarla buluşturuyor.

66.DK: GOL! Fenerbahçe Valbuena'yla penaltıdan golü buluyor

Haberin Devamı

61.DK: Ryan Donk'a yapılan faul sonrası hakeme yoğun itiraz etmesi dolayısıyla Sinan Gümüş sarı kart görüyor.

50.DK: GOL! Galatasaray Linnes'le farkı 2'ye çıkarıyor. Sağ kanattan Belhanda'nın kullandığı kornerde Fenerbahçe savunmasının uzaklaştırdğı topu Martin Linnes sağ çaprazdan gelişine yerden sert bir vuruş yapıyor ve top kaleci Harun'un sağından top ağlara gidiyor.

İlk yarı sona erdi

44.DK: Sol taraftan atağa çıkan Hasan Ali Kaldırım pasını ceza sahası içindeki Mathieu Valbuena'ya aktarıyor. Topla buluşan Valbuena bekletmeden yaptığı vuruş Galatasaray savunmasına çarpıp uzaklaşıyor.

41.DK: Galatasaray Henry Onyekuru ile gole çok yaklaşıyor. Martin Linnes orta sahadan kaptığı topu sağ kanattan ara pası ile Henry Onyekuru'ya aktarıyor. Ceza sahasında topla buluşan Henry Onyekuru dar açıdan yerden şutunu çekiyor ve top az farkla yandan auta gidiyor.

37.DK: Galatasaray gole çok yaklaştı! Sinan Gümüş'ün kafa vuruşu direkten döndü

33.DK: Elif Elmas, Sinan Gümüş'e yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor.

31.DK: GOL! Galatasaray Donk'la öne geçiyor. Sağ taraftan Younes Belhanda'nın ortasında penaltı noktasında topa yükselen Serdar Aziz topu kafa vuruşu ile Ryan Donk'a indiriyor. Kaleye sırtı dönük olan Ryan Donk şık bir vuruş yapıp topu ağlara gönderiyor.

23.DK: Roman Neustadter, Sinan Gümüş'e yaptığı faul sonrasında sarı kart görüyor. Roman Neustadter, Fenerbahçe takımında maçta ilk kart gören oyuncu oluyor.

Haberin Devamı

20.DK: Sol taraftan ileri çıkan Ömer Bayram'ın ortasında Mauricio Isla'ya çarpan top bir anda kaleye doğru yöneliyor. Kaleci Harun topu parmak uçlarıyla çeliyor ve topu önünde bulan Hasan Ali Kaldırım riske girmiyor ve topu kornere bırakıyor.

19.DK: Fenerbahçe Yassine Benzia ile gole çok yaklaşıyor. Kaleyi karşıdan gören uzak bir noktada Yassine Benzia yerden sert bir vuruş yaparak şansını deniyor ve top az farkla auta gidiyor.

15.DK: Karşılaşmanın ilk tehlikeli atağı Fenerbahçe'den geliyor. Sağ kanatta Andre Ayew Ömer Bayram'dan kaptığı topu Valbuena'ya aktarıyor şut açısı arayan Valbuena topuk pasıyla topu Yassine Benzia'ya aktarıyor. Yassine Benzia'nın sol çaprazdan kaleye vuruşu Ozan Kabak'a çarpıp kornere gidiyor.

12.DK: Mathieu Valbuena'nın havadan ara pasında defansın arkasına sarkan Michael Frey topla buluşuyor fakat yan hakemin uyarısıyla Fırat Aydınus ofsayt kararını veriyor.

Haberin Devamı

8.DK: Ceza sahası dışı sol çaprazdan kaleyi deneyen Ömer Bayram'ın şutu yandan auta gidiyor.

6.DK: Sağ kanattan Younes Belhanda'nın ön direğe ortasında Fenerbahçe savunması kafayla uzaklaştırıyor. Dönen topa gelişine vuruş yapan Badou Ndiaye'nin şutu auta gidiyor fakat daha önce hakem Younes Belhanda için ofsayt kararı veriyor.

5.DK: Karşılaşmanın ilk dakikalarında Galatasaray ön alanda rakibine baskı yapıyor

1.DK: Maç başladı. Her iki takıma da başarılar

İLK 11'LER

Galatasaray: Muslera, Linnes, Serdar, Ozan, Ömer, Donk, Ndiaye, Onyekuru, Belhanda, Rodrigues, Sinan Gümüş

Fenerbahçe: Harun, Isla, Skrtel, Neustadter, Hasan Ali, Jailson, Eljif, Ayew, Benzia, Valbuena, Frey

DONK'LA AYEW ARASINDA GERGİNLİK

Donk taraftara giderken Fenerbahçeli oyuncuların arasından geçti ve Ayew’e çarptı. Ayew sinirlenip Donk’un üzerine yürüdü. Takım arkadaşları Ayew’i güçlükle sakinleştirdi.

BİR TARAFTAR TRİBÜNDE KALP KRİZİ GEÇİRDİ

Tribünde UNIFEB'li bir taraftar kalp krizi geçirdi ve hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Genç Fenerbahçeliler: "Kardeşimize Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere, 1907 Ünifeb ve tüm sevenlerine başsağlığı dileriz"

'ÖZGÜVENİMİZ YÜKSEK DEĞİL'

Erwin Koeman: Türkiye'nin en büyük derbisine çıkıyoruz. Keyif almak istiyoruz. Hafta boyunca iyi idmanları geride bıraktık. Özgüvenimiz yüksek değil. Performansınızı üst seviyeye çıkarmak için biraz baskıya da ihtiyacımız var.

'SEYİRCİMİZİN ÖNÜNDE İNŞALLAH KAZANIRIZ'

Fatih Terim: Her şeyiyle farklı bir maç. Sadece oyuncular ve bizler için değil tüm sporseverlerin beklediği bir maç. Dünya çapında sonucu merakla beklenen önemli bir derbi. Seyircimizin önünde inşallah kazanırız.