Bilim - Teknoloji Neler dönmüş neler!
Paylaş
Neler dönmüş neler!

Microsoft, Lumia'lar için gelen Android teklifini gülerek geri çevirirken, bakın sonra ne yapmış...

Nokia'yı satın alan Microsoft'a ilginç bir teklif geldiği ortaya çıktı. Teknoloji piyasası Microsoft'a, kullanıcıların işletim sistemine kendisinin karar vereceği bir telefon yapma teklifi götürmüş. Buna göre Microsoft, Nokia müşterilerine Windows Phone veya Android sistemini seçme imkanı verecekmiş. Ancak Microsoft'un bu teklifi, "çok güldükten" sonra geri çevirdiği de söyleniyor.

Haberin Devamı

Fakat fikrin temel yapısını beğenen Microsoft'un daha sonra HTC'ye giderek, aynı teklifi onlara yaptığı; Android sistemli telefonlarına Windows Phone yükleme seçeneğini eklemesini istediği de iddia ediliyor. Bu teklife göre de HTC, ürettiği Android telefonlara kolayca Windows Phone sistemini yüklemeyi sağlayan bir uygulama geliştirecekmiş. Microsoft da bunun karşılığında HTC'ye lisans ücretlerinde indirim gibi pek çok avantaj sağlayacakmış. Fakat bu plan da pratiğe geçememiş.

Bu dedikodular, telefon üreticilerinin birbirinin pazar paylarını ele geçirmek için perde arkasında nasıl numaralar çevirdiğini bir kez daha ortaya koymuş oluyor aslında...

Resimlerle: Adı Droid, işletim sistemi Windows Mobile!

Haberin Devamı

Kaynak: CHIP Online