Yaşam “Neler Yapmadık Şu Vatan İçin”

“Neler Yapmadık Şu Vatan İçin”

Paylaş
“Neler Yapmadık Şu Vatan İçin”

Türkiye'deki milliyetçilik olgusu, gazeteci cinayetleri ve Dink cinayeti sürecinde medyanın kamuoyu üzerindeki etkisini sorgulayan sıra dışı çalışma Postiga Yayınları'ndan çıktı.

Şükran Pakkan, akademik temelli araştırma dosyasında Türkiye’de yükselen milliyetçilik zeminini, medyayı ve Dink cinayetini farklı bir gözle irdeliyor.
“Neler Yapmadık Şu Vatan İçin”, Osmanlı tarihinden itibaren Türk milliyetçiliğinin oluşum ve gelişim süreciyle birlikte, günümüzde geldiği noktayı bilimsel bir çalışma sistemiyle ele alıyor ve Türkiye’deki milliyetçilik zemininin kaynağına iniyor. Türkiye’de yükselen milliyetçilik ikliminin yıllar itibariyle sorgulandığı çalışmada şiddet ve milliyetçilik ilişkisi de çarpıcı örneklerle masaya yatırılıyor.

Haberin Devamı

Kitaptan bazı başlıklar:

MİLLİYETÇİLİK VE TÜRKİYE: Türkiye’de Milliyetçi ve Soy İdeolojisi, Türk Milliyetçiliği İdeolojisinin Açılımları…

GÜNÜMÜZ MİLLİYETÇİLİĞİ VE MEDYA: 2000’li Yıllar ve Yeni Tanımlar, Türkiye’de Milliyetçilik Algısı, MHP Devri, Türkiye’de Yükselen Milliyetçilik Tartışmaları, Şiddet ve Milliyetçilik, Medya ve Milliyetçilik

ÖLDÜRÜLEN GAZETECİLER: Türk Basın Tarihi ve Öldürülen Gazeteciler

HRANT DİNK: Hayatı, Hedef Oluş Süreci, Sabiha Gökçen İddialarıyla Başlayan Tartışmalar, 301. Maddeyle Yaratılan “Türk Düşmanı” Algısı, Suikast, Hrant’ı Öldüren İhmaller, Cinayet ile Milliyetçilik İlişkisi

MEDYADA DİNK: Cinayet Öncesi ve Sonrası Süreçte Yazılı Basında Hrant Dink, hakkında yazılanlar, yapılan yorumlar…

Haberin Devamı