Dünya Nepal'de 7,4 büyüklüğünde deprem

Nepal'de 7,4 büyüklüğünde deprem

Paylaş
Nepal'de 7,4 büyüklüğünde deprem

Geçen ay 7,8 büyüklüğündeki depremin 8 binden fazla can aldığı Nepal'de 7,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi. Yine binalar yıkıldı, enkaz altında insanlar var... Ölüm haberleri geliyor

Geçen ay 7,8 büyüklüğünde depremle sallanan Nepal'de 7,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Haberin Devamı

Reuters'ın haberine göre, Amerikan Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), depremin derinliğinin 19 kilometre olduğunu bildirdi. USGS, depremin büyüklüğünü daha önce 7,1 olarak duyurmuştu.

BİNALAR YIKILDI, TOPRAK KAYMALARI OLDU

Görgü tanıkları, depremin ardından başkent Katmandu'da insanların panik içinde kendilerini binalardan dışarı atarak sokaklara koştuğunu söyledi.

Başkent Katmandu'nun doğusundaki Chautara kasabasında yıkılan binaların altında insanların kaldığı ve büyük bir panik halinde kurtarma çalışmalarının sürdüğü belirtiliyor. Kasabanın Sindhupalchowk mahallesinde üç büyük toprak kayması olduğu ifade edildi.



Gelen ilk bilgilerde 4 kişinin öldüğü ve yaralılar olduğu belirtildi ancak bu rakamların artmasından endişe ediliyor.

Haberin Devamı

Merkez üssü Everest Dağı yakınlarındaki Namche Bazar kasabasına 68 kilometre uzaklıkta olduğu açıklanan depremin Hindistan'ın kuzeyinde ve başkent başkent Yeni Delhi'de de hissedildiği belirtildi. Reuters, binaların yaklaşık bir dakika sallandığı Yeni Delhi'de insanların sokaklarda toplandığını bildirdi.

7.8 büyüklüğündeki depremde 8 binden fazla kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 18 bin kişi de yaralanmıştı.