Siyaset 'Nerede BDP orada şiddet'
Paylaş
'Nerede BDP orada şiddet'

Diyarbakır'da bulunan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, BDP'ye sert eleştirilerde bulundu

Bakan Şimşek, "Nerede BDP, orada şiddet. Nerede BDP orada kepenk kapatma var. Kepenklerin kapandığı yere yatırım gelir mi? Gelmez" dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı’nca düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Babil Düğün Salonu’nda düzenlenen iftar yemeği öncesi partililere hitaben konuşan Bakan Şimşek, BDP’ye sert eleştirilerde bulunup, Ak Parti’nin temel hak ve özgürlüklerin ve demokrasi standartlarının iyileştirilmesi için büyük mücadele verdiğini söyledi.

Bakan Şimşek, "Bütün karşı koymalara rağmen demokraside ve temel hak ve özgürlüklerde 15 yıl 20 yıl önce hayal edemeyeceğimiz adımlar atılmıştır. Benim annem ve babam okuma yazma ve tek kelime Türkçe bilmezdi. Ben çiftçilik yapıyordum. O günlerin şartlarıyla bügün arasında dağlar kadar fark var" dedi.

DİYARBAKIR BELEDİYESİ’NİN JENERATÖR ALACAK PARASI YOK MU?


Bakan Şimşek, BDP’li Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni de eleştirerek, şöyle dedi: "Eğer terörün, şiddetin, BDP’nin derdi hak, hukuk, özgürlük, demokrasi olsaydı şu anda şiddetin azalıyor olması lazımdı. Türkiye’de son 10 yılda devrim niteliğinde bir çok adım atılmış. Ama bunların derdi bu değil. Az önce Diyarbakır’ın sokaklarını gezdim. Bir çok yerde milletin elinde galonlar su taşıyorlar. Belediyeye sorsanız, ’Su yok, çünkü elektrikler gidip geliyor’derler. Urfa’da, Elazığ’da elektrikler gidip gelmiyor mu? Nasıl oluyor Elazığ’da sular akıyorda Diyarbakır’da sular akmıyor? Koskoca Diyarbakır Belediyesi’nin 2 tane jeneratör alacak parası yok mu? Diyarbakır’a gönderilen para, Diyarbakır büyüklüğündeki bütün illerden daha fazla. Diyarbakır Belediyesi’ne gönderdiğimiz paralar eşdeğer belediyelerle karşılaştırdığımız zaman daha fazla. Çünkü burası bir hukuk devleti. 100 lira dağıtacaksak 80 lirası nüfüsa göre gönderiliyor. Nüfus başına gönderiyoruz. Geriye kalan yüzde 20’sini ise sosyo-ekonomik gelişmişlik endeksine göre gönderiyoruz. Biz Diyarbakır’a daha fazla para gönderiyoruz. Peki hizmet nerede? Yok, onların öyle bir derdi yok. Onların hizmet diye bir derdi yok. Çoğu şey göstermelik."

ANTEP İHRACATINI 600 MİLYON DOLARDAN 5 MİLYAR DOLARA NASIL ÇIKARIYOR? ÇÜNKÜ ORADA BDP YOK


1984 yılında Batman’dan ayrıldığında kaç tane park varsa şimdi o kadar park olduğunu söyleyen Bakan Şimşek, şöyle dedi: "Hiç bir ağaç dikmemişler. Çünkü öyle bir dertleri yok. Çevreyle dertleri yok. Yol dertleri yok. Diyarbakır’daki yolları karayolları yapıyor. Gaziantep’te belediye yapıyor. Ama burada vatandaşlarımız mağdur olmasın diye biz yapıyoruz.

Çünkü belediyenin öyle bir derdi yok. Bir suyu dahi vatandaşa fazla görüyorlar. Sonrada diyorlar ki ’Elektrikler kesildiği için biz suları veremiyoruz’. Peki diğer iller nasıl yapıyor bunu. Antep nasıl yapıyor, nasıl başarıyor? Antep ihracatını 600 milyon dolardan 5 milyar dolara nasıl çıkarıyor? Çünkü orada BDP yok. Orada huzur var, orada kardeşlik var. Nerede BDP, orada şiddet. Nerede BDP orada kepenk kapatma var. Kepenklerin kapandığı yere yatırım gelir mi? Gelmez. İstanbul’da 400 işadamını topladım.

Batman’a yatırım yapın dedim. Dediler ki, ’Bakanım orada zorla kepenkler kapatılıyor’. Diyarbakır, Batman bu zulmu hak etmiyor. Batman’ın, Diyarbakır’ın, Bingöl’ün, her tarafın huzura, barışa, kardeşliğe ihtiyacı var. Biz Türkiye’deki bütün farklılıkları birer zenginlik olarak görüyoruz, tehdit olarak görmüyoruz. Eskiden burada hatalar yapılmış, yanlış uygulamalar yapılmış, ama Ak parti bunları düzeltmiştir. 90’lı yıllarda terör nedeniyle zarar gören bütün kardeşlerimize 2.6 katrilyon para ödemişiz. Bırakın bugünü geçmişin bile yaralarını telafi ediyoruz."

BUNLAR TAŞERON

Bakan Şimşek, terör ve şiddet belası varkan Diyarbakır’ın da Batman’ın da arzuladığı potansiyele ulaşamadığını söyledi. Bakan Mehmet Şimşek, "Bunun tek sebebi var. Bu yapılanları görmezden gelip başkalarına taşeronluk yapmak var. Bunlar taşeron. Biz müslümanız, islamda ırkçılık olmaz. Hepimiz kardeşiz. Bizde ırkçılık olmaz. Çünkü ’Irkçılık yapan bizden değildir’ diyor Hazreti Peygamber. Biz herkesi kucaklıyoruz. Onlar yıksada, yaksada biz hizmetkarlık yapmaya devam edeceğiz" dedi.

BUNLARIN BİLDİĞİ TEK DİL VAR ŞİDDET

Buralarda siyaset yapmanın kolay olmadığını vurgulayan Bakan Şimşek, "Çünkü karşınızda bir siyasi parti yok. Buralarda niye ikinci bir Kürt partisi yok. Nerede hak ve özgürlük, nerede demokrasi? Madem demokratikler, niye başka bir Kürt partisinin burada yaşamasına imkan sağlamıyorlar? Bunların bildiği tek dil var, şiddet. Bizim bildiğimiz tek dil var kardeşlik. Sokakta giderken hemşerilerimiz huzur istiyorlar, barış istiyorlar. Diyarbakır, bölgemiz ve Türkiye’miz barışı ve huzuru herkesten daha çok hak ediyor. Ama bakın her tarafta fitne fesat var. Her tarafta başkalarının eli var. Burada da örgüt bunlara taşeronluk yapıyor. Bunu bile bilmek yeterlidir. 15 yıl önce bir Maliye Bakanı gelecek seçimde Kürtçe propaganda yapacak, Kürtçe şarkılarla türkülerle bir kampanya yürütecek denseydi inanır mıydınız. Zamanında bir milletvekili Kürt’üm dediği için neredeyse hapise attılar. Ak Parti ile devir değişti. Biz kardeşlik hukukuna inanıyoruz. Bu fitneye fesada yer vermeyeceğiz" diye konuştu.

KÜRTÇE SESLENEN BAKAN,"BU FİTNE FESAT BAŞARILI OLMAYACAK"

Konuşmasının sonunda partililere Kürtçe seslenen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Allah sizden razı olsun. Bayramınız kutlu olsun. Ramazan’ınız kutlu olsun. Allah orucumuzu kabul etsin. İnşallah kardeşliğimiz ve barış için çok çalışacağız. Biz kardeşiz. Bu fitne fesat başarılı olmayacak. Başbakanımızın hepinize selamları var" dedi.


Felat BOZARSLAN-Serdar SUNAR/ DİYARBAKIR, (DHA)

Haberin Devamı