Nedim Şener Nerede bu devlet?
HABERİ PAYLAŞ

Nerede bu devlet?

Haberin Devamı

15 Temmuz darbe girişiminin vitrinini oluşturan ve TRT’de bildiri okutan “Yurtta Sulh Konseyi”nin kimlerden oluştuğu dahi bulunamamışken, darbe ile ilgili şifreler tam bir bulmacaya dönüştü. Önce her yerden çıkan “1 dolarlık” banknotlar tartışıldı. "Darbecilerin birbirlerini tanıması için kimlik yerine geçiyor” dendi, ardından üzerindeki seri numarasının İsviçre’de darbeciler adına açılmış banka hesaplarının şifresi olduğu yazıldı. Şimdi de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1 doların üzerindeki seri numaraların FETÖ’cülerin iletişim için kullandığı Bylock isimli programa giriş için verilen şifre olduğunu açıkladı.

Akıncı Üssü’ndeki imam

Daha bunlar çözülemeden Adil Öksüz muamması büyüdü. Emniyet kayıtlarında ve darbeden iki gün önce açıklanan FETÖ’nün çatı iddianamesinde adı geçen Hava Kuvvetleri imamı Adil Öksüz 16 Temmuz günü saat 15.00’da Akıncı Üssü yakınlarında yakalanmıştı. 18 Temmuz’da savcılığın tutuklama istemine rağmen mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Belli ki Adil Öksüz üzerinden darbe soruşturması bulanıklaştırılmaya çalışılıyor. Önceki gün bir gazete, Ankara Savcılığı kaynaklarına dayanarak “Jandarma, Adil Öksüz’e ne yakalama ne de üst arama tutanağı düzenledi. Öksüz’ün ifadesini bile almayan Jandarma, Adil Öksüz dosyasının içini boşalttı” diye haber yayınladı.

Haberlerdeki çelişkiler

Dün de bir başka gazete yine Ankara Savcılığı kaynaklarına dayandırdığı haberinde bu kez şunu yazdı: “16 Temmuz saat 14.30’da hazırlanan belgelerin birinde, Öksüz’ün üzerinden çıkan para ve telefonlar yazılı. Aynı gün ve aynı saatte Emniyet amiri H.K ve üç jandarma görevlisinin imzasını taşıyan ikinci tutanakta ise ‘Markası ZTE4BLTE olan GPS yer koordinat belirleme cihazı’ ifadesi yer aldı. Her ikisinde de Emniyet amiri H.K’nin imzası yer aldı.” Aynı kaynaktan bir gün arayla iki farklı haber. Gazetecilerin bile kafasını karıştıracak dezenformasyon yapılıyor, sıradan halk ne yapsın. Tam bunlar olurken, CHP lideri de devreye girdi ve “Kim bu Adil Öksüz, neden serbest bırakıldı ve neden yakalanmıyor? Benim bir cevabım var tabii ama şimdi söyleyemem. Bunu söylemem için elimde belge olması lazım” dedi. Ardından Adil Öksüz’ün “ajan” olduğu iddiası ortaya atıldı. Adil Öksüz muamması çözüleceğine gitgide karmaşıklaşıyor. Adil Öksüz konusunda CHP konuşuyor, MHP konuşuyor, gazeteciler konuşuyor. Peki nerede bu şifreyi çözecek devlet?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder