Gündem 'Nerede görmek istiyorlarsa orada oluruz'

'Nerede görmek istiyorlarsa orada oluruz'

Paylaş
'Nerede görmek istiyorlarsa orada oluruz'

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'in, CHP'ye katılım konusunda, "Artık kararını vermeli" yönünde açıklamalarına Kayseri'den yanıt verdi

Önümüzdeki günlerde Türkiye Değişim Hareketi gönüllüleri ile kararlarını vereceklerini dile getiren Sarıgül, "Sarıgül ve arkadaşları koltuk peşinde koşmaz, hizmet peşinde koşar. Bizi yurttaşlarımız nerede görmek istiyorsa orada oluruz" dedi.

Erzurum, Erzincan ve Sivas’ta katıldığı programların ardından Kayseri’de Türkiye Değişim Hareketi gönüllüleri ile Sucuk Evi’nde bir araya gelen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, burada CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’in, "CHP’ye katılım konusunda artık kararını vermeli" açıklamasını değerlendirdi. Bir süredir il il gezerek, vatandaşlarla bu yönde görüşmeler yaptıklarını ifade eden Sarıgül, şöyle konuştu:

"Bize nerede ihtiyaç duyuluyorsa orada oluruz. Siyasetçi bir yerlere geliyorum dememeli, toplum onu nerede görmek istiyorsa orada olmalıdır. Bizde bu kasamda Türkiye’yi dolaşıyoruz ve dolaşmaya devam edeceğiz. Benim bir yerlere gelmem önemli değil. Yurttaşlarımın beni nerede görmek istedikleri önemli. Hiçbir parti ayrımı yapmadan görüşmeleri yapıyorum. Önümüzdeki günlerde arkadaşlarımla birlikte bu konuyu değerlendirip, kararımızı vereceğiz.

Ama bunu herkes bilsin Sarıgül ve Türkiye Değişim Hareketi’ndeki arkadaşları hiçbir zaman koltuk peşinde koşmaz, hizmet peşinde koşar. Makam-mevki peşinde olmayız. Türkiye için yararlı olacak bir kararı önümüzdeki günlerde vereceğiz.

Önemli olan toplumun çıkarına yönelik bir kararı vermek. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Bizi nerede görmek istiyorlarsa orada oluruz. Türkiye Değişim Hareketi, iktidara endeksli bir harekettir. İnanlara saygılı bir laiklik anlayışı ile toplumun tüm kesimler ile kucaklaşırız. Harekete destek verenleri yarı yolda bırakmayız."

’BEN, PALA KULLANMAYAYIM’


Sarıgül, havaalanı yolu üzerinde bulunan Sucuk Evi’nde kendisine ikram edilen Kayseri pastırmasını da tattı. "Bu lezzeti dünyanın her yerine ulaştırmalıyız" diyen Sarıgül, pastırma doğraması yönündeki bir isteği geri çevirdi. ’Palalı’ olayına gönderme yaparak, pastırma doğranan bıçağı gösteren Sarıgül, "Ben, palayı kullanmayayım, bir sakatlık çıkmasın. O yaşanan palalı olayı vicdan yaraladı. Televizyondan izledim, bir kadına böyle bir davranış sergilenmesi kabul edilecek bir durum değil. Zira, palayı son günlerde başka işlerde kullanıyorlar" dedi. Mustafa Sarıgül daha sonra uçakla İstanbul’a döndü.

Cafer ZENGİN/ KAYSERİ, (DHA)