Gündem Nereden nereye? Hüseyin Avni Mutlu tutuklandı

Nereden nereye? Hüseyin Avni Mutlu tutuklandı

Paylaş
Nereden nereye? Hüseyin Avni Mutlu tutuklandı

Darbe girişiminin ardından gözaltına alınan eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 9 gün nezarette tutulduktan sonra, bir zamanlar emrindeki polislerin arasında Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Mutlu çıkarıldığı mahkeme tarafından gece geç saatlerde tutuklandı. Mutlu'nun da aralarında bulunduğu 10 kişi saat 04.00 sıralarında iki çevik kuvvet otobüsüyle Silivri Cezaevi'nde getirildi.

‘FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak’, ‘Anayasal düzeni silah zoru ile ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs’ suçlamaları yöneltilen Mutlu, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Fatih Tok tarafından 6 saat süren sorgulanmasının ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. Vali Mutlu, 26 Ağustos’ta gözaltına alınmış ve mal varlığına tedbir konulmuştu. Mutlu’nun Diyarbakır Valiliği döneminde (2007-2010) kamu kaynaklarını FETÖ dershanelerine gönderdiği iddia ediliyor.

Haberin Devamı

TUTUKLANDILAR

Mutlu, 31 Mayıs 2010-15 Eylül 2014 arasında İstanbul Valisi’ydi Gezi protestoları sırasında attığı şiirli tweet’lerle dikkat çekmişti. Hürriyet'in haberine göre; Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte valiler Yusuf Yavaşcan, Abdülkadir Demir, Fatih Şahin, Necmettin Kallan, Nurullah Çakır, Ahmet Aydın, vali yardımcısı Haluk Nadir, Bağcılar Kaymakamı Erdal Çakır, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Kadıköy Kaymakamı Bilal Kurubal da tutuklandı. Tutuklu Vali İbrahim Özçimen bu soruşturmadan da tutuklandı.

VALİ MUTLU'YA GEZİ TWEET'LERİ SORULDU

Mutlu ifadesinde şunları söyledi: “9-13 Haziran 2013’deki Twitter paylaşımları bana aittir. Gezi eylemlerinin olduğu dönemde İstanbul Valisi olarak görev yapmaktaydım. Atmış olduğum tweet’ler bellidir. Hiçbir soruşturmaya da konu olmamıştır. Bu tweet’lerin bir suç olduğunu kabul etmiyorum.”

Haberin Devamı

GÜLEN İLE BİR TELEFON GÖRÜŞMEMİZ VAR

“Bana sormuş olduğunuz FETÖ silahlı terör örgütü elebaşısı Fetullah Gülen ile yüz yüze bir görüşmem yoktur. Bir telefon görüşmemiz vardır.”