Neredeyse her gün tüketiyoruz: İşte kansere neden olabilecek 5 yiyecek

Bilmeden her gün kanserojen yiyecekler tüketiyoruz. Bu durumun en kötü tarafı bu kanser yapıcı gıdaları alışkanlık haline getirmemiz. Yapılan araştırmalar sonucunda neredeyse her gün sıklıkla tükettiğimiz bazı gıdaların kansere neden olduğu ortaya çıktı. İşte kansere neden olan 5 yiyecek.

05 Temmuz 2020, Pazar 13:08 Son Güncelleme:
YAZI BOYUTU
Abone Ol Google News

Tüketmeyi sevdiğimiz bazı beslenme alışkanlıkları sağlığımız yönünden çeşitli riskler oluşturuyor. Obezite, kalp damar rahatsızlıkları ve şeker hastalığı gibi birçok probleme sebebiyet vermek yanında bazı gıdalar kanserle bile ilişkilendirilebiliyor. İşte o gıdaların listesi.

1-Trans yağlar

1-Trans yağlar

Hidrojene yağlar bir sürü farklı çeşit gıdada yer almaktadır. Mesela hazır ambalajlı yiyeceklerde, fast food tarzı yiyeceklerde ve margarinde bulunur. Bu yağlar bir zamanlar bitkisel yağlar olmakla beraber daha sonra işlenerek trans yağa dönüştürülmüş yağlardır. Bu tür yağların çeşitli kanser türlerine sebebiyet verdikler güçlü bir şekilde savunuluyor.

2-İşlenmiş soğuk gıdalar

2-İşlenmiş soğuk gıdalar

İşlenmiş soğuk gıdaların içinde birçok zararlı madde mevcut. En başta hayvanlar zirai ilaçlarla veya genetiği değiştirilmiş organizmalarla beslenmiş olabilir. Ama bunların bize zarar vermesinden daha muhtemel olan şey bunların içlerine bozulmamaları için katılan nitratların bize zarar vermesi.

3-Kırmızı et

3-Kırmızı et

Kırmızı et çoğu zaman tehlikeli ölçüde fümelenmiş, tütsülenmiş ve tuzlanmış olur. Genelde taze kalsın diye bir sürü koruyucu madde de içerirler. Bunların kalın bağırsağa zarar verdiği ve buna yönelik kanser çeşitlerine sebebiyet verebileceği kanıtlandı.

4-Çiftlik balıkları

4-Çiftlik balıkları

Çoğu çiftlik balığı antibiyotiklerle, zirai ilaçlarla ve kimyasallarla doludur. Yeni tutulmuş balık yemek vücudunuza çok iyi gelebilir ama koruyucu maddeler ve katkı maddeleri işin içine girince iş tam tersine dönüyor.



5-Beyaz un

5-Beyaz un

Beyaz un aslında adı değiştirilmiş şeker. Beyaz un aslında size yararlı olan tam buğday ununun alınıp ağartılması, karıştırılması ve tanınmaz hale gelene dek işlenmesiyle meydana geliyor.

Bu Video
İlgini
Çekebilir
Sağlık içerikleri sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.
Sıradaki haber yükleniyor...
holder
SIRADAKİ HABER Aniden gelen baş ağrısı neyin habercisi?