Siyaset 'Neredeyse Türküm demek suç olacak'
Paylaş
'Neredeyse Türküm demek suç olacak'

MHP Genel Sekreteri Mustafa Cihan Paçacı, 12 Haziran seçimlerinin Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek, herkesi oy kullanmaya çağırdıklarını söyledi

Paçacı, Afyonkarahisar’ın Dazkırı ilçesine bağlı Karaağaçkuyusu köyünde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, Türkiye’nin 12 Haziran’da çok kritik bir seçime sahne olacağını kaydetti.

Haberin Devamı

Bu kritik dönemin üstesinden sadece MHP’nin gelebileceğini belirten Paçacı, ülkenin üç temel sorununun bulunduğunu, bunlardan birincisinin işsizlik, ikincisinin geçim sıkıntısı, üçüncüsünün de terör meselesi olduğunu kaydetti. Paçacı, şunları söyledi: "AK Parti, bugüne kadar rahmetli Turgut Özal’a bile nasip olmayan bir güçle Meclis’te.

Bu çok büyük bir avantaj. İstediği kanunu çıkartabilir. İstediği sorunu çözebilir. Vatandaşımız, AK Parti’ye öyle bir imkan verdi ki, birinci dönem idare ettiler, ikinci dönem yüzde 47 oyla geldiler. İki dönemdir yani 9 yıldır her istediğini yapacak güçteyken sizlere soruyorum ne yaptı? Memlekette her problemi çözmeleri gerekirken vatandaşa soruyorsun, hiçbir problemi çözülmemiş ama partide bulunanların, bunların eş ve çocuklarının sorunlarını çözmüş. 4 çekerli ciplere, gemiciklere biniyorlar. Bir de ’biz fakirin, fukaranın partisiyiz’ diyorlar ama fakir yine fakir, değişmemiş. Hangi yüzle gelip şimdi sizden oy talep edecekler."

Haberin Devamı

"VALİ VE KAYMAKAM, ODASINDAN ÇIKAMIYOR"

Paçacı, ülkenin en önemli sorununun terör meselesi olduğunu ifade ederek, "Buralar Güneydoğu Anadolu’ya nazaran rahat ve sakin. Bayrağına, vatanına, milletine bağlı insanlarsınız ama Güneydoğu öyle mi? Vali ve Kaymakam, odasından çıkamıyor" dedi. Görev yapan polis ve askerlerin terörle mücadele ettiğini, ancak siyasilerin arkalarında durmadığını savunan Paçacı, şöyle devam etti:

"Bakın kadın milletvekili polise tokat atıyor. Polis cevap bile veremiyor. Çünkü arkasında siyasi gücün durmayacağını biliyor ve korkuyor. Seçim sonrası anayasa değişikliği yapılacak.

’Türk’ kelimesi anayasadan çıkartılacak. Neredeyse ’Türküm’ demek suç haline gelecek. 9 senedir problem çözemedi bir de ’Türküm’ dersen suç sayacak. Riskli ve tehlikeli bir döneme giriyoruz.

12 Haziran seçimleri ülkemiz için çok önemli, herkesi oy kullanmaya çağırıyoruz." Dazkırı MHP İlçe Teşkilatını, Karaağaçkuyusu ve Kızılören köylerini ziyaret eden Paçacı’ya, Dazkırı Belediye Başkanı Güneş Zengin ile bazı ilçe başkanları, milletvekili aday adayları ve köy muhtarları eşlik etti.

Haberin Devamı