Türkiye (Son Dakika) Nesli tehlikede olan lagos balığı, dili pet şişeye sıkışınca öldü!

Nesli tehlikede olan lagos balığı, dili pet şişeye sıkışınca öldü!

Paylaş
Nesli tehlikede olan lagos balığı, dili pet şişeye sıkışınca öldü!

İzmir’in Çeşme ilçesinde, nesli tükenmekte olduğu için avlanması da yasak olan bir lagos balığı, diline adeta vakumlanmış bir pet şişeyle birlikte kıyıya vurdu. Lagosun, dilinin pet şişeye sıkışması sonucu öldüğü anlaşıldı

İzmir’in Çeşme ilçesi Çiftlikköy mevkisinde sahilde gezen Mustafa Olcay Erdem ve arkadaşı, bir balığın karaya vurduğunu fark etti. Erdem, balığın yanına yaklaştığında yürek burkan görüntü ile karşılaştı. O anları ise, yanında bulunan arkadaşı vasıtasıyla görüntüledi.


1 METRE UZUNLUĞUNDA, 20 KİLO AĞIRLIĞINDA


Karaya vuran balığın nesli tükenmekte ve avlanması yasak olan lagos balığı olduğu anlaşıldı. İnsanlar tarafından denize atılan pet şişeye dili sıkışan 1 metre uzunluğunda 20 kilogram ağırlığındaki Lagos balığı, ölerek karaya vurdu.


4 YIL BOYUNCA AVLANMASI YASAK


Lagos balıklarının avlanması, nakledilmesi ve satılması Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 4 yıllığına yasaklanmıştı. Bu balıkları yakalayanlara, her bir balık için bin 113 TL para cezası kesiliyor.

Yasak, 13.08.2016 tarihli 29800 Sayılı Resmi Gazete’de yayımladı. Bu yasak 1 Eylül 2016’dan başlayıp 31 Ağustos 2020’ye kadar sürecek. Bir satış yerinde, lokantada ya da teknede 10 balık yakalanırsa belirtilen cezanın 10 katı ceza ödenme durumunda kalınabilecek.



İHA

Haberin Devamı