Magazin Nesli ve Oktay Sevinç'ten müzik dünyasında ‘Selametle’ rüzgarı

Nesli ve Oktay Sevinç'ten müzik dünyasında ‘Selametle’ rüzgarı

Paylaş
Nesli ve Oktay Sevinç'ten müzik dünyasında ‘Selametle’ rüzgarı

Nesli ve Oktay Sevinç yıllar süren çalışmalarının ardından 'Selametle' isimli albümü çıkardılar

Nesli ve Oktay Sevinç'in öncelikle müzik kanallarında yayımlanan albümü, 20 Ocak’ta tüm sosyal medya ve raflarındaki yerini aldı.

TÜM MÜZİK TÜRLERİYLE İLGİLENİYORLAR

Nesli ve Oktay Sevinç, uzun yıllardır hem eğitimci hem de sanatçı olarak devam ettikleri müzik yolculuklarında bu albümle yeni bir sayfa açtı. Türkiye’de ve dünyada dinlenen tüm müzik türleri ile ilgilenen Nesli ve Oktay Sevinç, ilk albümlerini pop sound ile çıkarıyorlar ve kendi yazdıkları ve besteledikleri şarkılara; çaldıkları enstrümanlar ve sesleriyle hayat veriyorlar.

MELODİLERLE GÖRSELLİK BİRLEŞTİ

Soundlarıyla dört şarkıdan oluşan çalışmadan, albüme ismini veren “Selametle” şarkısına klip çeken sanatçılar, melodileri görsellikle birleştirerek müzikseverlerin beğenisine sundu.

"HER ZAMAN VE HER YERDE İYİ BİR İLAÇ"

Çocukluklarından beri hayatlarının merkezinde olan müziği, Nesli ve Oktay Sevinç “her zaman ve her yerde iyi bir ilaç” olarak nitelendiriyor. Dünyanın; müzik yapan, dinleyen ve gülümseyen insanlarla güzelleşeceğine inanıyorlar.

NESLİ ÇINAROĞLU KİMDİR?

1989 yılında Şarkışla’da doğdu. İlk ve ortaokulu Sivas’ın Şarkışla ilçesinde okudu. İlkokul çağlarında müzik öğretmeninin ve ailesinin yönlendirmesi ile mandolin ve gitar kursları almaya başladı ve Kayseri Fevziye -Memduh Güpgüpoğlu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik bölümünde eğitimine devam etti. Güzel Sanatlar Lisesi’nin ardından 2007 yılında Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünü kazandı. Keman ana sanat dalı ve piyano yan dalı ile 2011 yılında üniversite eğitimini tamamladı.

Müzik kariyeri

Lise ve üniversite hayatı boyunca solist, korist ve enstrümanist olarak birçok yarışma ve etkinliklerde görev aldı. Bununla birlikte aynı dönemlerde solist olarak gerçekleştirdiği sahne performanslarıyla aktif müzik hayatına devam etti.
2011 yılında Avrupa Koleji Okullarında müzik öğretmenliği yapmaya başladı. Bu dönemden itibaren Oktay Sevinç ile birlikte İstanbul’da bir çok organizasyon ve etkinliklerde yer alan Nesli Çınaroğlu 2015 Ocak ayında çıkarılan “Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği 50. Yıl Albümü”nde “Dere Kenarında Taş Ben Olaydım” isimli türküyü seslendirdi, albüm vokallerini gerçekleştirdi. 2015-2016 yılında “O Ses Türkiye’de 1. Turda Hadise ile birlikte çalıştı.
2017 yılında Nesli & Oktay Sevinç olarak DMC etiketi ile çıkaracakları Düet-Maxi Single çalışmaları tamamlanma aşamasındadır.
Günümüzde sahne performansları ile birlikte İstek Atanur Oğuz Okulları’nda müzik öğretmenliğine devam etmektedir.

OKTAY SEVİNÇ KİMDİR?

1972 Çankırı’da doğdu. İlkokul, ortaokul ve liseyi İstanbul’da okudu. 1991 yılında A.E.F. Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünü kazandı. Şan ana sanat dalı ve keman-piyano yan dalı ile 1995 yılında üniversite eğitimini tamamladı.

Müzik kariyeri

7-8 yaşlarında saz çalmaya başladı. Ardından gitar, ud, buzuki gibi telli sazları da potföyüne ekledi. Küçük yaşlarından günümüze kadar sayısız organizasyon ve etkinliklerde görev aldı. 2003 yılından beri MESAM asil üyesidir.
2006 yılında kurduğu Oktay Sevinç Orkestrası ile sayısız organizasyonlarda görev aldı.
2011 yılından bu yana Nesli Çınaroğlu ile birlikte düet olarak sahne çalışmalarına devam etmektedirler.
Gerçekleştirilen çalışmalardan bazıları,
* Radyo Beyaz(İstanbul), Radyo 264 (Sakarya) jingle müzikleri
* Albüm Koordinatörlüğü: Alex/Çok Zor, Ş.Y.Dern.50. Yıl Albümü
* Müzisyen ve Koordinatör olarak Dizi/Albüm müziği çalışılan aranjörler: Eser Taşkıran, Ferhat Hasanoğlu, Tansel Doğanay, Toygar Işıklı, Tarık Sezer, Murat Yeter, Korhan Nart, İskender Paydaş, Ozan Çolakoğlu
* Albümlerde yer alan eserlerinden bazıları; Çok Zor (söz-müzik), Seviyorum O Kadını (söz: Aysel Gürel – müzik: Oktay Sevinç) Düşeş (söz: Aşkın Tuna – müzik: Oktay Sevinç) vs
2017 yılında Nesli & Oktay Sevinç olarak DMC etiketi ile çıkaracakları Düet-Maxi Single çalışmaları tamamlanma aşamasındadır.
Eğitmenlik:
1998-2005 Mef Okulları – Müzik ve Sahne Sanatları Bölüm Başkanlığı
2006-… Avrupa Koleji Okulları Sosyal Etkinlikler Koordinatörlüğü

Haberin Devamı