Nevşehir Nevşehir Belediyesi'nin iftar çadırında ilk oruç açıldı

Nevşehir Belediyesi'nin iftar çadırında ilk oruç açıldı

Paylaş
Nevşehir Belediyesi'nin iftar çadırında ilk oruç açıldı

Nevşehir Belediyesi'nin iftar çadırında ilk oruç açıldı

NEVŞEHİR, (DHA)- NEVŞEHİR Belediyesi'nin Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nde kurduğu dev çadırda ilk iftar yapıldı. Her gün bin 500 kişiye iftar yemeğinin verileceği alanda Belediye Başkanı Rasim Arı’da ilk orucunu vatandaşlarla birlikte açtı.
Onbir ayın Sultanı Ramazan ayının gelmesi nedeniyle Nevşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Ramazan Etkinlikleri başladı. Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliklerin iftar öncesi bölümü çocuklara yönelik olarak gerçekleştirildi. Meddah ve Minyonlar gösterilerinin yer aldığı program iftar saatine kadar sürdü. Etkinlik boyunca ayrıca çocuklar için sürpriz gösteriler de yer aldı.
HER GÜN BİN 500 KİŞİLİK İFTAR SOFRASI KURULACAK
Ramazan ayının ilk iftarında Nevşehir Belediyesi tarafından oluşturulan dev çadırda kurulan iftar sofrasına Nevşehirliler ilgi gösterdi. Nevşehir Belediyesi’nin hayırsever kişi, kuruluşların desteği ile düzenlediği iftar yemeğinde buluşan bin 500 kişi, ilk oruçlarını burada açtı. İlk iftar programına AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Salaş, belediye meclis üyeleri, sanatçı Kürşat ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi’nde buluşan yoğun kalabalık, çadır içerisinde kurulan sofralara oturarak ezanın okunmasını bekledi. Top atışının atılmasının ardından ise, ramazan ayının ilk orucu açıldı. Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, yaptığı açıklamada “Müslümanlar olarak hepimiz; Ramazan’ın eğiten, şifa veren, tazeleyen günlerini karşılıyoruz, gecelerini ihya etmeye çalışacağız inşallah. İmsak’ın bereketinden, iftarın sevincinden, teravihin birlik ve beraberliğinden, mukabelenin huzurundan nasibimizi almaya çalışacağız el birliğiyle. Manevi duyguların en yoğun şekilde yaşandığı, sadece oruç tutmakla yetinmeyip, birlik, beraberlik, yardımlaşma ve hoşgörüyle en yüksek noktalara eriştiğimiz Mübarek Ramazan Ayı'nın ülkemize ve tüm İslam Âlemi’ne, bereket ve huzur getirmesini, temenni ediyor, huzur ve kardeşlik çerisinde bayrama kavuşmamızı Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı