Nevşehir Nevşehirli çiftçi, 2 dekarlık arazisinde lale yetiştirdi

Nevşehirli çiftçi, 2 dekarlık arazisinde lale yetiştirdi

Paylaş
Nevşehirli çiftçi, 2 dekarlık arazisinde lale yetiştirdi

Nevşehirli çiftçi, 2 dekarlık arazisinde lale yetiştirdi

Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR,(DHA)- NEVŞEHİR'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa Köyü'nde çiftçi Caner Özdemir (76), 2 dekarlık arazisinde lale yetiştirdi. Rengarenk laleler güzel görüntüler oluşturdu.
Çiftçi Caner Özdemir, Valilik tarafından düzenlenen toplantıda köylerinde lale yetiştirilebileceği konusunda proje sundu. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nün ortak çalışması ile proje hayata geçirildi. Özdemir’in 2 dekarlık arazisine lale bitkisi ekildi. Yetişen rengarenk laleler, arazide güzel görüntü oluşturdu. Caner Özdemir, projenin hayata geçirildiğini belirterek, "Antalya’da bir tarım fuarına gitmiştim. Kendi bahçemde de lale yetiştirebileceğim kanaatine vardım. Nevşehir Valiliği tarafından alternatif ürün arayışında olduğu süreçte Mustafapaşa köyünde bir toplantı yapıldı. Bu fikrimi açıkladım. Bu proje hayata geçirildi. Bundan sonraki süreçte de Nevşehir Valiliği bu çalışmayı desteklerse tüm Mustafapaşa’da lale soğanı yetiştiricilerinin sayısını artırmak istiyorum" dedi.
Tarım ve Orman İl Müdürü Okan Yılmaz ise, Nevşehir’in sembolü haline gelen laleyi yeniden yaygın halde üretimini gerçekleştirmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Nevşehir ve Kapadokya bölgesi lale şehri olarak bilinir. Rumuz olarak lale tarihi eserlerimizde yoğunlukla kullanılmıştır. Lalenin tekrar gerçek kimliğine kavuşması için Nevşehir Valisi İnci Sezer Becel’ in talimatları doğrultusunda Özel İdare kanyaklarından Caner Özdemir amcamıza böyle bir proje uyguladık. Lale bahçesindeki 25 bin lale soğanını ücretsiz olarak verdik. Bu 25 bin lale soğanı için 5 renk üzerinden proje yaptık. Burada 125-130 bin civarında lale soğanı üretimi gerçekleştirilecektir. Üretilen laleler turizm yörelerinde ve belediyelerin park ve bahçe düzenlemelerinde kullanılacak" diye konuştu.
Vali İnci Sezer Becel ise, yaptığı çalışma nedeniyle Caner Özdemir’e teşekkür etti.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı