Dünya New Jersey Valisi'ne bu fotoğraf ile yanıt verdi

New Jersey Valisi'ne bu fotoğraf ile yanıt verdi

Paylaş
New Jersey Valisi'ne bu fotoğraf ile yanıt verdi

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Suriyeli mültecileri kabul etmeyeceklerini açıklayan New Jersey Valisi ve Cumhuriyetçi Parti'den başkan aday adayı Chris Christie'ye, DHA muhabiri Nilüfer Demir'in çektiği sahile vuran 3 yaşındaki Aylan Kürdi'nin fotoğrafı ile yanıt verdi

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Suriyeli mültecileri kabul etmeyeceklerini açıklayan New Jersey Valisi ve Cumhuriyetçi Parti'den başkan aday adayı Chris Christie'ye, DHA'nın fotoğrafı ile yanıt verdi. Chris Christie'yi, 'kalpsizlik' ve 'Amerikan rüyasına ihanet etmekle' suçlayan De Blasio, DHA muhabiri Nilüfer Demir'in Bodrum açıklarında çektiği, sahile vuran Suriyeli 3 yasındaki Aylan Kürdi'nin cansız bedenini gösteren fotoğrafı elinde sallayarak, “Bu fotoğrafla ilgili Vali Christie, bu fotoğrafla ilgili ne düşünür bilmek isterim. Bu fotoğraf insanlık kirizi kurbanlarının, masum insanların mülteci olarak kabul edilmemesinin bedelini gösteriyor. Bu fotoğraf dünyayı ayağa kaldırdı. Küçük çocukların bile mülteci olarak kabul edilmemesini isteyen Christie, insanların sonunun böyle olmasını mı istiyor? Çocuklara bunun olmasını mı istiyor” diye konuştu.

Christie'nin açıklamalarını ABD için utanç olduğunu vurgulayan New York Belediye Başkanı, “Bu ülke göçmenlerden kurulu. Kuşaklar boyunca göçmenlere kapımız açık oldu. Eminim ki Christie'nin ataları da göçmen olarak bu ülkeye geldi. Durum böyle iken, göçmenlere kapımızı kapamayı istemek iki yüzlülükten başka bir şey değildir” dedi.

Nafız ALBAYRAK / NEW YORK (DHA)

Haberin Devamı