Dünya New York'ta 50 gözaltı

New York'ta 50 gözaltı

Paylaş
New York'ta 50 gözaltı

ABD'de ekonomik kriz ve işsizliğe karşı binlerce kişinin girişimiyle üçüncü ayını dolduran protesto gösterileri dün de sürdü

Protestoların ilk başladığı yer olan New York’taki Duarte Meydanı’nda, protestocular bir emlak şirketine ait, tel örgülerle çevrili alanı işgal etmeye kalktı. Polis 50’den fazla kişiyi gözaltına aldı. New York Borsası’nın işlem gördüğü Wall Street yakınındaki Zuccoti Parkı’ndan polis zoru ile çıkarılan protestocular, ’Wall Street’i Isgal Et’ girişiminin üçüncü ayını doldurduğu gün, New York’ta başka bir alanı işgal etme girişiminde bulundu.

Duarte Meydanı’nda toplanan birkaç bin kişilik grup meydanda sloganlar atıp, ellerinde dövizler taşıdı. Ardından sokaklarda yürüyerek eylemlerini sürdüren protestocular, yanlarında taşıdıkları merdiven yardımıyla tel örgüleri aşarak, New York’un en büyük emlak şirketlerinden Trinity Emlak’a ait, boş alanı işgal etmeye çalıştı. New York polisinin erken müdahalesi sonucu işgal eylemi başarıya ulaşmazken, polis 50’den fazla kişiyi gözaltına aldı. Wall Street’i işgal eyleminin başladığı 17 Eylülden bu yana, ülke genelinde polis tarafından gözaltına alınan kişilerin sayısı 5 bini aştı.

Haberin Devamı

Nafiz ALBAYRAK/NEW YORK, (DHA)