Dünya New York’ta sıcaklık rekor seviyede

New York’ta sıcaklık rekor seviyede

Paylaş
New York’ta sıcaklık rekor seviyede

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentinde sıcak hava dalgası etkisini sürdürürken sıcaklık 37 dereceyi aştı

ABD’nin York kenti pazartesi gününden bu yana sıcak hava dalgasının etkisi altında kaldı. Yüksek nem oranının da etkili olduğu kentte sıcaklık 37 dereceyi aştı. Yetkililer kentte yaşayanları aşırı sıcaklar nedeniyle yorucu aktivitelerden kaçınmaları, bolca su içmeleri ve serin yerlerde bulunmaları konusunda uyardı. Sıcaklığın hafta boyunca etkisini sürdüreceğini belirten York Acil Durum Yönetimi, şehir sakinlerini yüksek sıcak ve nem nedeniyle önlem almaya çağırdı. Şehirde bulunan kütüphaneler, huzur evleri, halk evleri gibi merkezlerin tüm gün boyunca açık kalacağı belirtildi.

Haberin Devamı

CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR

Kuzey Yarım Küre’de etkili olan aşırı sıcak hava dalgası can kayıplarına neden oluyor. ABD’de sıcaklık 40 dereceye ulaşırken Kanada’da 30, Irak’ta 50 derecelik rekor seviyeye ulaştı. Uzmanlar sıcaktan korunma çağrısı yaparken, birçok kişi kendi yöntemleriyle serinlemeye çalışıyor. Sıcak hava nedeniyle Kuzey Amerika’da 8 kişi, Kanada da ise 16 kişi yaşamını yitirdi.

NEW YORK (İHA)