Spor Newcastle United tutulmuyor: 1-3

Newcastle United tutulmuyor: 1-3

Paylaş
Newcastle United tutulmuyor: 1-3

Premier Lig'in yenilgisiz takımı Newcastle, yenilmezlik serisini Stoke City deplasmanından Ba'nın golleriyle galibiyet alarak devam ettirdi

Newcastle United, maçın başında bulduğu golle öne geçerek rahatlamayı başardı. 12. dakikada Best'in kafayla indirdiği topu alan Obertan, sağ kanattan ortayı yaptı.

Demba Ba'nın sert kafa vuruşunda top ağlarla buluştu: 0-1. Bu golden sonra Stoke, baskısını artırdı. 35'te Etherington'ın ceza sahası dışından çektiği sert şutta top Krul'da kaldı. 40'da Coloccini'nin ortasında Upson topu uzaklaştıramadı. Boşta kalan topu alan Best'in şutunda savunmaya çarpan top Ba'nın önünde kaldı. Ba, düzgün bir şut daha çekerek farkı ikiye çıkardı: 0-2.

Kalan sürede başka gol olmadı ve Newcastle, soyunma odasına mutlu giden taraf oldu. Stoke umutlandı ama... İkinci yarıda Stoke City, baskı kurmaya başladı. 60'ta Delap'ın taçtan ceza alanına gönderdiği pasta Walters'in şutunda top az farkla auta gitti.

74'te Ba, Crouch'u ceza alanı içinde düşürünce Stoke City penaltı kazandı. Walters'ın kullandığı penaltı vuruşunda top ağlara gitti ve fark bire indi: 1-2.

81'de ceza sahasında topu kontrol eden Best, Huth'un müdahalesiyle yerde kalınca Newcastle United da bir penaltı kazandı. Topun başına geçen Ba, kendisinin ve takımının üçüncü golünü Stoke City ağlarına gönderdi: 1-3.

Stoke'un farkı azaltma çabaları sonuç vermeyince üç puan Newcastle'ın oldu. Premier Lig'in yenilgisiz tek takımı olan Newcastle, puanını 22'ye çıkararak üçüncü sıraya yerleşti. Stoke City ise 12 puanla 11. sırada kaldı.

Haberin Devamı